Categories: КИЇВНОВИНИ

ЦВК може переглянути рішення по Клюєву і Шарію

Центрвиборчком може переглянути своє рішення про реєстрацію екс-глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати, якщо отримає додаткові докази про те, що останні 5 років вони не були в Україні.

Про це написав у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

«Отримавши рішення суду, ЦВК поставили перед умовою – або реєструвати Андрія Клюєва, або піти під кримінальну справу. Наскільки я розумію, більшість членів Центрвиборчкому готові зібратися завтра вранці і переглянути своє рішення. Все, що для цього потрібно, – надання будь-яких інших доказів від будь-якого правоохоронного органу про те, що Андрій Клюєв проживав весь цей час в Російській Федерації. І якщо я все правильно розумію, до ранку Центрвиборчком отримає такі докази і прийме правильне рішення », – написав депутат.

Про готовність переглянути завтра рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія повідомила в Facebook секретар ЦВК Наталія Бернацька.

“Я відповідально заявляю, що якщо будь-який з державних органів найближчим часом надасть ЦВК хоч один доказ проживання цих осіб протягом останніх 5 років за межами України, я особисто внесу постанову про скасування їх реєстрації”, – написала вона.

“Вважаю справою честі ЦВК витребувати ще раз документи, що підтверджують відсутність цих громадян на території України протягом п’яти років, і зняти з реєстрації пана Клюєва і Шарія! Завтра підніму це питання в ЦВК і, думаю, що колеги підтримають! Прошу всі відповідні органи, не чекаючи запитів ЦВК, надати наявну інформацію! ” – написала ще один член комісії Ірина Єфремова.

КиївІнформ

Recent Posts

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

6 години ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

4 дні ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

1 тиждень ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

1 тиждень ago

Київ у 1930-50-х роках – як колись виглядав бульвар Шевченка

У мережі показали, як виглядав у 1930-50х роках Бульвар Тараса Шевченка у Києві, прокладений на…

1 тиждень ago

Правила вживання коньяку Sarajishvili

Коньяк Sarajishvili — втілення традицій і вишуканості у світі алкогольних напоїв. Елітний продукт має багатовікову…

1 тиждень ago