Categories: РІЗНЕ

Що потрібно для успіху інтернет-магазину?

 Унікальний товар, вигідна пропозиція, хороший сервіс? Так, все це, дійсно необхідно. Але є ще одна важлива річ. Це вміння перетворювати випадкових відвідувачів магазину на його палких прихильників.

Для того, щоб досягти цієї мети, існує СРМ для інтернет магазину. Це унікальна система, що допоможе вибудувати міцні, чесні, а головне, прибуткові стосунки зі своїми покупцями.

Що це взагалі таке?

СRM система допомагає провести клієнта по воронці продажу буквально за руку. І шлях від першого, холодного контакту до повторного замовлення буде логічним, простим та надійним.

На кожного клієнта буде заведена окрема анкета зі всією необхідною інформацією. Ви будете знати, що саме цікавить відвідувача інтернет-магазину, що йому пропонували і які він рішення приймав. Отримаєте нагадування про дні народження членів його сім`ї. Також в клієнтській картці буде збережене все листування, інформація про телефонні дзвінки та зворотній зв’язок.

В базі можна запланувати коли, які кроки необхідно зробити, щоб зацікавити клієнта, і прямо з програми є можливість здійснювати дзвінки та писати листи.

Чому це важливо?

Для того, щоб багато продавати, важливо розуміти, хто саме ваш клієнт. І це повинні бути не загальні формулювання, потрібен індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Але якщо клієнтів багато? Як прослідкувати щоб кожен отримав саме ту пропозицію, яку потрібно? Завдяки CRM-системі. В неї вже вбудовані канбан картки.

Кожен покупець розглядається як окремий проект з різними стадіями. На початку це просто зацікавленість, потім спілкування з менеджерами, або чат-ботами. Після виявлення потреб клієнта йому потрібно запропонувати саме той продукт, який його зацікавить. На першому замовленні історія відносин з клієнтом не закінчується, а лише починається. Оскільки необхідно отримати зворотній зв’язок та завоювати нового постійного покупця.

Таким чином навіть, якщо виникають певні негативні моменти, наприклад, проблеми з оплатою, доставкою, чи якістю товару, з ними легко впоратись та перетворити недоліки у переваги.

Такий індивідуальний підхід, коли клієнта буквально за руку проводять по всім етапам воронки продажу набагато збільшує вірогідність отримання лояльного та вірного покупця.

Чому старі методи маркетингу не такі ефективні?

Кількість інтернет-магазинів збільшується в геометричній прогресії. В всесвітній мережі можна купити все, починаючи від продуктів і завершуючи нерухомістю. Тому просто завантажити фотографії продукту і додали опис вже недостатньо. Виділятись краще уважним відношенням до клієнтів. Коли в магазині продають не іграшки для дітей від 2 до 5 років, а розваги для дівчинки Марійки, в якої влітку день народження, вона любить ляльки, іграшковий посуд і мріє про великий будиночок для своїх Барбі. Всю цю інформацію можна дізнатись за допомогою СRM системи.

Використовуйте сучасні методи маркетингу та спілкування з клієнтами. І вони віддячать за це гривнею.

Roman

Recent Posts

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

2 дні ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

3 дні ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

3 дні ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

7 днів ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

1 тиждень ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

1 тиждень ago