Україна запроваджує санкції щодо Нікарагуа через почесне консульство у Криму

Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у зв’язку з відкриттям “першої іноземної консульської установи” в окупованому Криму – представництва Нікарагуа.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним та непогодженим з Україною візитом посла Республіки Нікарагуа в Російській Федерації пані Альби Асусени Торрес до Автономної Республіки Крим, Україна, для вручення так званому “Почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в м.Сімферополь” Олегу Бєлавєнцеву консульського патенту”, – йдеться в заяві.

В МЗС зазначили, що вручення так званому “Почесному консулу Нікарагуа в РФ” консульського патенту є грубим порушенням законодавства України і міжнародного права.

“Ця дія вважається нашою державою нікчемною і розглядається як відверто недружній крок з боку Нікарагуа щодо України, який сприяє агресії Російської Федерації та її спробі анексії невід’ємної частини території України, якими є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь”, – зауважли в міністерстві.

В МЗС також додали, що міністерство попереджало нікарагуанську сторону про неприпустимість дій, які порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

“Українська сторона розпочала процес застосування санкційних заходів відповідно до законодавства і вживатиме у подальшому усі необхідні дії, передбачені законами України і нормами міжнародного права, для захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави”, – йдеться в заяві МЗС.

Roman

Recent Posts

Один з найстаріших комплексів Подолу: як виглядала знаменита садиба Дмитрієва

Завдяки архівним світлинам можна зануритися в атмосферу Подолу понад сто років тому та, зокрема, побачити, як виглядала…

2 дні ago

Дегідратор для нігтів: ключ до стійкого та довговічного манікюру

Ідеальний манікюр - це не лише красивий дизайн та охайна форма нігтів, але й міцне…

3 дні ago

Що лікує дитячий психолог?

Дитячий психолог — фахівець, який надає психологічну допомогу. Такий професіонал не має вищої медичної освіти,…

4 дні ago

Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту. Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".…

1 тиждень ago

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

2 тижні ago

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

2 тижні ago