Categories: КИЇВНОВИНИ

У Борисполі у громадянина України вилучили 103 антикварних предмети, які він намагався вивезти в Нідерланди

103 предмети, киянин намагався незаконно вивезти в Амстердам через аеропорт “Бориспіль”, предмети вилучені, повідомили в прес-службі Держмитної служби України.

“Працівниками Київської митниці Держмитслужби вилучено старовинні мідні кільця, наконечники до стріл, монети Європи (1512), Російської Імперії (1894 рік) і Третього рейху (1933 рік), військові німецькі нагороди, зокрема, орден “Залізний хрест”, металеві портсигари часів третього рейху з клеймом “Alpaccа” 750 проби, пряжки, печатки, небезпечні бритви “Solingen”, все – з нацистською символікою, польові телефони, танковий телескоп, наручні і кишенькові годинники, чарки в філігранному виконанні тощо. Предмети знаходилися в речах пасажира, який відлітав через аеропорт “Бориспіль” в Нідерланди”, – йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

Згідно з інформацією, для проходження митного контролю 39-річний киянин скористався “зеленим коридором”, чим засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або таких, на вивезення яких потрібен дозвіл.

“При перевірці ручної поклажі, в рюкзаку пасажира митники виявили окремі предмети культурного споживання і предмети військового зразка. Це стало підставою для перевірки багажних місць даного громадянина”, – йдеться в повідомленні.

Система сканування показала наявність значної кількості металевих предметів у валізах пасажира, після чого весь його багаж був оглянутий. Загалом митники виявили 103 предмети, що не були задекларовані письмово. “За консультацією з приводу переміщення цих предметів через митний кордон України на момент проходження митного контролю чоловік до співробітників Київської митниці не звертався”, – наголосили у відомстві.

У своїх поясненнях громадянин намагався заперечити, що дані предмети мають культурну цінність і повідомив, що скуповував їх на “блошиних ринках” для клієнтів в Амстердамі. Однак підтвердити свої слова дозвільними документами, які давали б йому право вивезти предмети за кордон, пасажир не зміг.

“Експертна оцінка виявленого буде проведена додатково. Вона встановить вартість і цінність даних предметів. Митниками складено протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Предмети вилучені до винесення судом рішення у справі”, – повідомили в ДМСУ.

КиївІнформ

Recent Posts

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

2 дні ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

2 дні ago

Київ у 1930-50-х роках – як колись виглядав бульвар Шевченка

У мережі показали, як виглядав у 1930-50х роках Бульвар Тараса Шевченка у Києві, прокладений на…

3 дні ago

Правила вживання коньяку Sarajishvili

Коньяк Sarajishvili — втілення традицій і вишуканості у світі алкогольних напоїв. Елітний продукт має багатовікову…

3 дні ago

Як будували метро у Києві: цікаві архівні фото

У мережі показали архівні фото будівництва першої черги метро Києва з 1958-го по 1963 рік.…

5 днів ago

Як виглядала вулиця Глибочицька в Києві в 1970-х роках. Архівне фото

У мережі показали, як виглядала вулиця Глибочицька у Києві у 1970-х роках. Деяких будинків уже…

5 днів ago