У Києві розширять мережу залізничного транспорту

Проект Генерального плану Києва передбачає спорудження зовнішнього залізничного обходу від Ніжинського до Коростенського напрямку для пропуску транзитних вантажних потоків, якими в даний час перенасичений столичний вузол залізничного транспорту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Серед основних заходів розвитку залізничного вузла намічено: будівництво  розв’язки в різних рівнях в районі зупинки пункту “Лівий Берег”. Також заплановано спорудження додаткових головних колій на ділянках: Київ-Деміївський – Дарниця, Жуляни-Глеваха, Київ-Миронівка.

Крім того, планується закрити 66 малодіяльних під’їзних шляхів на 10 вантажних станціях і створити три транспортно-складських комплексу: в районі с. Кожухівка Васильківського району, с. Калинівка Броварського району, м.Українка – в комплексі з новими вантажними районами річкового порту.

Також закриють вантажні станції і двори “Київ-Товарний”, “Київ-Дніпровський”, вантажний двір “Київ-Почайна”, вантажну роботу на ст. “Київ-Пасажирський” і сортувальну роботу на ст. “Дарниця”.

Раніше ЦТС повідомляв, що проект Генерального плану Києва передбачає будівництво двох нових автовокзалів на виїздах зі столиці і припинення експлуатації Центрального автовокзалу, автостанцій “Південна”, “Поділ” та “Дачна”. Нові автовокзали заплановані в районі житлового масиву “Теремки” та в районі Харківської площі. Крім того, пропонується будівництво трьох нових автостанцій – “Новобіличі”, “Троєщина” і “Лісова”, а також реконструкція станцій “Дарниця” і “Полісся”.

КиївІнформ

Recent Posts

Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту. Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".…

6 години ago

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

2 дні ago

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

5 днів ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

5 днів ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

6 днів ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

1 тиждень ago