Новий міністр культури пообіцяв врятувати Довженко-Центр у Києві

Олександр Ткаченко дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення необхідних Довженко-Центру коштів у повному обсязі. 

Вчора відбулася нарада, присвячена фінансуванню Центру Довженка. До діалогу запросили усі сторони: Івана Козленка, як керівника Центру, представників Держкіно, Міністерства фінансів та депутатів профільного комітету. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

– Для відновлення роботи Довженко-центру потрібно 8,6 млн грн. Аргументи Івана Козленка щодо цієї суми – обугрунтовані, – вважає він.  З одного боку, сума базується на планах центру за 2019 рік, а з іншого – через кризу пандемії та повну зупинку діяльності його доходи від оренди впали на 15-20%. Для центру та його співробітників постало питання виживання, для української культури – збереження спадщини минулого та захист майбутнього. Ми не можемо бути осторонь. Тому, як міністр дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення коштів у повному обсязі.
Паспорт бюджетної програми вже готується і буде погоджено. Як тільки отримаємо гроші від Мінфіну, перейдемо до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи. Тримаю це питання на особливому контролі, оскільки підтримка культурних інституцій є для мене однією з пріоритетних.

Джерело

Next Post

Київ знову посилить карантинні обмеження, - КМДА

Пт Чер 12 , 2020
В КМДА повідомляють, що в літній сезон кількість хворих не зменшилась, тож послаблення карантину будуть переглядатиє У зв’язку з епідеміологічною ситуацією у Києві планують посилити карантинні заходи, штаб з надзвичайних ситуацій почав засідання для прийняття рішення о 9:30 в п’ятницю, 12 червня. Про це заявив радник мера міста Володимир Бондаренко […]
Локдаун

Можливо ви пропустили?