«Укрпошта» має намір продати головний офіс на Хрещатику

На думку Ігоря Смілянського, головному офісу «Укрпошти» не місце в центрі Києва.

Державний поштовий оператор «Укрпошта» планує продати приміщення свого головного офісу на Хрещатику. Зараз їх здають в оренду.

Очільник підприємства Ігор Смелянський розповів, що зараз в головному офісі працюють понад тисячу осіб, які виконують виробничі процеси – обслуговують посольства, Кабмін і т. д. Однак в центрі Києва, на думку Смілянського, йому не місце з низки причин.

«Хрещатик, Майдан – місця, де проходять демонстрації, історичні події. Тоді блокується виробничий процес. Йому не місце в центрі Києва. Краще нехай це буде якийсь готель. А ось Укрпошта може сміливо працювати не в центрі», – пояснив чоловік.

Він додав, що можна залишити операційний зал як символ і «візитну картку» пошти, а іншу частину приміщення краще продати інвестору. Вартість приміщення оцінили приблизно в один мільярд гривень. При цьому на його ремонт, за словами Смілянського, необхідно близько 75 млн гривень.

«Щоб привести головний офіс в порядок потрібно 75 млн гривень. Ми його утримуємо, але це величезні кошти, які, я вважаю, краще направити на нові авто, нові відділення і IT-системи », – зазначив Смілянський.

Він розповів, що «Укрпошта» також планує продати і головний сортувальний центр, який знаходиться біля Центрального залізничного вокзалу і обробляє 60% пошти в Україні. Замість нього планують побудувати новий центр за межами міста, а старий можна буде продати під забудову або офіси для IT-компаній.

«А ми побудуємо сучасний новий сортувальний центр за межами міста, зменшимо трафік в Києві і зможемо таким чином профінансувати наше майбутнє», – підсумував Смілянський.

Джерело

Next Post

Новий міністр культури пообіцяв врятувати Довженко-Центр у Києві

Чт Чер 11 , 2020
Олександр Ткаченко дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення необхідних Довженко-Центру коштів у повному обсязі.  Вчора відбулася нарада, присвячена фінансуванню Центру Довженка. До діалогу запросили усі сторони: Івана Козленка, як керівника Центру, представників Держкіно, Міністерства фінансів та депутатів профільного комітету. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко. – Для відновлення […]
довженко центр

Можливо ви пропустили?