У КМДА вважають, що волонтери “загодовують” і “розбещують” бездомних

Директор київського департаменту соціальної політики Руслан Світлий прокоментував стан бездомних в умовах карантину.

“У місті налагоджена ціла система, яка дозволяє бездомним влаштувати особисте життя і приносити користь суспільству. Але набагато краще нічого не робити і жити на вулиці”, – сказав Світлий виданню “Заборона”.

Він вважає, що місто проводить повний цикл соціалізації безхатченків і вважає, що громадські організації “загодовують” і “розбещують” їх.

“Я навіть сварюся з ними. Вони їх загодовують, одягають, дають їм притулок. Я говорю – навіщо? Їх же стає більше. Нам треба, щоб організації не розбещували бездомних. Нехай ідуть працювати”, – говорить він.

На питання, де бездомні можуть знайти роботу в умовах карантину, Руслан Світлий каже: “Ніде”. У той же час він застерігає, що волонтери можуть понести відповідальність за те, що годують бездомних.

“Вони повинні відчувати потребу. Потрібно, щоб вони не звикали до комфорту”, – говорить Світлий.

В умовах карантину в двох точках (у вокзалів) так званий соціальний патруль роздає безпритульним їжу -приблизно 300 порцій. Основна мета, каже Світлий, донести бездомному, що треба приносити користь і жити в суспільстві. Для так званої “соціалізації” працює центр для бездомних, але він розташований навіть не в Києві, а в 60 кілометрах від нього. “Там сосновий ліс, рекреаційна зона, берег Київського моря, триразове харчування – фактично комфортний санаторій”, – стверджує чиновник.

Волонтер Юрій Ліфансе заперечує: цей центр створили переважно для людей з інвалідністю або похилого віку, які не можуть подбати про себе. А про соціалізацію в 60 кілометрах від Києва точно не може йти мови.

Джерело

Next Post

Гравці ФК Динамо "підпалили" траву на стадіоні Лобановського

Ср Тра 6 , 2020
Гравці ФК “Динамо” висловили свою думку щодо традиції палити траву, через яку з початку року виникло багато пожеж. Шокуючі фото з`явились у Facebook спільноті клубу. “ФК «Динамо» Київ прийняв рішення випалити траву на своєму домашньому полі, аби вона краще росла у наступному сезоні. Ми слідуємо старій добрій традиції палити сухостій, […]
динамо палить траву

Можливо ви пропустили?