Навчальний рік в Україні буде завершено дистанційно, – Мандзій

У той час, як Кабінет Міністрів продовжив карантин до 11 травня, в школах у зв’язку з епідемією рекомендують завершити навчальний рік дистанційно.

Карантин продовжено, а це значить, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх навчальних закладів і публікує рекомендації на офіційних ресурсах”, – цитує слова тимчасово виконуючого обов’язки міністра освіти і науки Любомири Мандзій прес-служба Міністерства освіти і науки, передають Українські Новини.

Відзначається, що в зв’язку з продовженням карантину всі навчальні заклади продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

Згідно з повідомленням, МОН вже опублікувало рекомендації по завершенню навчального року і оцінювання.

Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл повинні самостійно визначати особливості організації освітнього процесу та завершення навчального року.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів має бути завершено не пізніше 15 червня.

Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому навчальному закладі, рекомендується направити копії відповідних документів по електронній пошті або іншим способом, а оригінал документа вручити у вересні.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення і закріплення матеріалу попереднього навчального року, а у 2-11 класах провести вхідний діагностування рівня навчальних досягнень учнів за програмою 2019-2020 навчального року.

З метою запобігання поширенню коронавируса в поточному навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема останні дзвінки та випускні вечори.

Джерело

Next Post

Спалах Covid-19 під Києвом: коронавірус підтвердили ще у 12 осіб

Ср Кві 22 , 2020
У гуртожитку Вишневого, де зафіксовано спалах коронавирусной інфекції, Covid-19 підтвердився ще у 12 осіб, з них 6 дітей. Про це повідомив заступник міського голови Георгій Майсурадзе. «Станом на приблизно 10 хвилин тому ми отримали першу інформацію, з 80 тестів оброблено 32, з них, на жаль, 12 позитивні. З цих 12 […]
коронавірус у вишневому

Можливо ви пропустили?