Громадський транспорт не запустять до 11 травня – Шмигаль

В Україні карантинні обмеження на транспорті точно не зніматимуть до 11 травня.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Тому зняття обмежень в цій сфері (транспортній – ред.) потрібно розраховувати дуже уважно і запроваджувати дуже обережно. Візьмемо метро – це 2 мільйони пасажирів щодня. Ми розуміємо, що через одну хвору людину за цих умов за тиждень вже будуть тисячі хворих. І це тільки через метро. Тому, щоб не кидатися гучними заявами, скажу, що точно не до 11 травня”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно.

“Тобто спочатку – полегшення обмежень функціонування міського транспорту, але за певних умов та соціальної дистанції. Потім перейдемо до міжміського, аж потім до міжобласного сполучення, і, напевно, в самому кінці будемо розглядати відновлення авіаперевезень чи глобальних залізничних перевезень”, – зауважив глава уряду.

Він додав, що масові перевезення груп людей у замкнених просторах – це один із найсерйозніших ризиків.

Джерело

Next Post

Навчальний рік в Україні буде завершено дистанційно, - Мандзій

Ср Кві 22 , 2020
У той час, як Кабінет Міністрів продовжив карантин до 11 травня, в школах у зв’язку з епідемією рекомендують завершити навчальний рік дистанційно. “Карантин продовжено, а це значить, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх навчальних закладів і публікує рекомендації на офіційних ресурсах”, […]
школа

Можливо ви пропустили?