Порушують карантин. В РПЦ кличуть прихожан до храму біля Лаври

Керуючий справами РПЦ митрополит Антоній закликає прихожан, незважаючи на карантин, прийти до Свято-Воскресенського храму недалеко від Києво-Печерської Лаври в Києві, куди представники УПЦ МП мають намір привезти Благодатний вогонь.

Про це написав митрополит Антоній у Facebook в п’ятницю ввечері

“Завтра, з Божою поміччю, делегація Української Православної Церкви доставить в Україну Благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома. З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ з’явилися висловлювання про те, що цього року наша країна не побачить Благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би доторкнутися до цього знамення Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенського храму (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в’їзду до Києво-Печерської Лаври. Кожен, хто прийшов у цей храм зможе запалити лампаду від привезеного зі Святої Землі вогню. Ми нікого не відштовхнемо, нікого не скривдимо”.

Митрополит додав, що для уникнення масового скупчення людей Благодатний вогонь у храмі Воскресіння Христового можна буде отримати протягом всієї Світлої Седмиці за попереднім записом.

“У ці ж дні буде можливість отримати Благодатний вогонь в основних районних храмах столиці і області, так само за попереднім записом у настоятелів і з дотриманням всіх карантинних норм”, – написав він.

Натомiсть ПЦУ проведе служiння онлайн

Next Post

У Київській області односельці хотіли підпалити будинок санітарці, у якої підозрюють Covid-19.

Сб Кві 18 , 2020
Чергове загострення середньовічного мислення мало місце в селі Чорногородка Київської області. Санітарці місцевої лікарні, у якій тест на коронавірус, до слова, показав негативний результат, глава сільради забороняє виходити на вулицю. А добрі сусіди навіть хотіли підпалити їй будинок, кинувши в нього пляшку із запальною сумішшю. Жінка намагалася викликати наряд поліції, […]
санитарке хотели сжечь дом

Можливо ви пропустили?