Вогонь дістався Прип’яті та сховищ радіоактивних відходів

Вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний», де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС.

Про це заявив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на своїй сторінці у Facebook.

– Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 1986 році, – написав Ярослав Ємельяненко.

За його словами, на місце події не допускають волонтерів та журналістів. Ярослав Ємельяненко звернувся до Президента, прем’єра, керівників міністерств та відомств з вимогою розказати, що реально відбувається з пожежею.

Next Post

Біля ЧАЕС спіймали цілу групу юних туристів

Пн Кві 13 , 2020
Ні карантин, ні страшні пожежі під Чорнобилем на правому березі річки Прип’ять, не зупиняють любителів гострих відчуттів. У зоні відчуження правоохоронці вкотре затримали групу сталкерів. Цього разу аж 6 чоловік.   Про це повідомляє поліція Київської області. Шістьох юнаків із Києва виявили поблизу відселеного села Старосілля, що на лівому березі річки Прип’ять, за 8 км […]
Чорнобиль

Можливо ви пропустили?