Як зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти

В умовах бурхливого коронавіруса ВООЗ рекомендує частіше мити руки і користуватися антисептиком.

В Україні, наприклад, останній засіб – товар, який можна знайти сьогодні не у всіх аптеках і магазинах. Пропонуємо вам скористатися порадами ВООЗ і наводимо простий рецепт виготовлення антисептика для рук з інгредієнтів, які ви зможете знайти в будь-якій аптеці

Рецепт антисептика для рук: як зробити антисептик в домашніх умовах?

Для виготовлення антисептика з простих копійчаних засобів вам знадобиться: етиловий спирт – 833,3 мл (або ж 751,5 мл ізопропілового спирту); перекис водню – 41,7 мл; гліцерин – 14,5 мл.

Змішайте перераховані вище інгредієнти (з використанням мірної ємності, мензурки та дерев’яної лопатки) і додайте кип’яченої води (її кількість визначте, виходячи з консистенції, яку необхідно отримати). Розчин необхідно розмішати шляхом легкого збовтування. Отриманий розчин розлийте в невеликі ємності, які зручно носити з собою в сумочці і регулярно користуйтеся.

Пам’ятайте, що користуватися антисептиком правильно так: вибирайте антисептик, що містить від 60-80% спирту або містить 2% хлоргексидину. Антисептик повинен покривати всю поверхню шкіри рук, тому використовуйте в середньому 3 мл розчину. Обробляти руки слід не менше 30 секунд. Багато бруду збирається під нігтями, тому особливу увагу приділіть їх очищення.

Також інструкції для виготовлення антисептика дала доктор медичних наук і педіатр Еліза Сонг.

Варіант 1: 2 частини алкоголю; 1 частина гелю алое вера. (Наприклад, ⅔ склянки алкоголю + ⅓ склянки алое вера).

Варіант 2: антисептика 3 частини алкоголю; 1 частина гелю алое вера. (Наприклад, ¾ склянки алкоголю і ¼ склянки алое вера).

Варіант 3: 9 частин алкоголю; 1 частина гелю алое вера. (Наприклад, 90 мл алкоголю + 10 мл або 2 чайних ложки гелю алое вера).

Джерело

Next Post

Карантин у Києві: на в’їздах у місто діють вісім блок-постів правоохоронців

Пт Бер 20 , 2020
Водіїв попереджають про відповідальність за недотримання умов карантину Для контролю ситуації та недопущення поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на в’їздах у Київ (на основних дорогах) діють 8 стаціонарних постів, до складу яких входять представники поліції та військовослужбовці Нацгвардії. Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії. «Правоохоронці перевіряють дотримання кількісних обмежень пасажирських перевезень водіями […]
коронавірус

Можливо ви пропустили?