У Києві карантин: закривають школи, садочки, кінотеатри

З 12 березня у Києві запроваджується план протиепідемічних заходів

Із 12 березня у Києві запроваджується план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня. Про це заявив у відеозверненні мер столиці Віталій Кличко.

Відео він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

У дописі до відео Кличко зазначив, що хоча в Києві не зареєстровано поки жодного випадку захворювання на коронавірус, влада столиці вирішила не чекати й убезпечити мешканців міста.

«Із тим, наскільки глобальний сьогодні світ, і з тією динамікою, з якою розповсюджується епідемія коронавірусу, існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації в столиці», – сказав Кличко.

Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів. З 12 березня запроваджуються наступні превентивні заходи в Києві:

*тимчасово обмежується освітній процес та забезпечуємо дистанційне навчання в закладах загальної та вищої освіти. В мистецьких, спортивних школах. У дитячих садочках міста.

*обмежується проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, інших заходів.

*Кінотеатри скасують сеанси. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг молах. У торгових центрах – посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі.

Попередньо обмеження діятимуть до кінця березня.

Також він звернувся до керівників установ та підприємств міста за можливості переглянути робочий графік працівників, у яких є малолітні діти. Громадський транспорт, за словами мера, поки працюватиме в звичному режимі. Увесь його рухомий склад двічі на добу обробляють дезінфікуючими засобами.

«Друзі! Ніякої паніки! Відповідальна ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся зле, – одразу звертайтеся до лікаря. І будьте уважними до людей похилого віку – вони найуразливіші до коронавірусу. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!» – підкреслив Кличко.

Next Post

Кличко обіцяє закупити медичних масок для киян на 10 мільйонів

Пн Бер 16 , 2020
Київ з резервного фонду міського бюджету виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram. “Київ з резервного фонду міського бюджету виділяє 10 млн грн на закупівлю медичних масок. В першу чергу, вони надійдуть в лікарні та поліклініки, працівникам громадського транспорту, в аптеки […]

Можливо ви пропустили?