Туреччина—гарант миру і спокою в регіоні

Як ми знаємо, присутність Туреччини в Ідлібі спрямована на припинення вогню та забезпечення цивільної безпеки і не є окупацією чи організованою операцією на підтримку будь-якої групи. 

Туреччина виступила в Ідліб не задля власної вигоди, а з метою захистити регіон. З самого початку революції Туреччина була єдиною країною, яка була поряд із Сирією. Вона була символом надії для цивільного населення. Щоб допомогти людям, які залишились у Ідлібі, планується прорвати облогу і в умовах довіри досягти економічної стабільності, покращити якість медичних послуг та рівня освіти й зробити перші кроки на шляху до від будування міста.

Ворота на кордоні Туреччини—це шлях життєзабезпечення, через який відбувається безперервна допомога регіону. Туреччина, як друг і покровитель жителів Ідлібу, буде продовжувати надсилати продовольчі товари, медикаменти тощо.

Туреччина ніколи не допустить можливості терористичних дій ні на кордоні, ні в будь-якій іншій прикордонній точці. Вона вже не раз показувала власну рішучість, провівши операцію «Щит Євфрату», «Оливкова гілка» та «Джерело миру». Основним завданням Туреччини зажди була боротьба з терористичними організаціями, а передусім з ІДІЛ. Вона не піде на компроміс у боротьбі з тероризмом, яку веде протягом майже 40 років, і продовжуватиме діяти рішуче задля вирішення цього питання.

Ігноруючи все, що зробила Туреччина задля забезпечення миру в Сирії та повернення мільйонів людей до рідних осель і висуваючи необґрунтовані звинувачення на її адресу, режим Асада використовує проти Туреччини не тільки військову силу, але й пропаганду та наклеп. Туреччина продовжує йти тією дорогою, яку вважає правильною, для досягнення миру та спокою в Сирії, незалежно від нападів і наклепів з боку режиму, який роками пригнічував свій народ.

Керуючись почуттям братерства, Туреччина прийняла на своїх землях більш ніж 3,5 мільйонів біженців, які наймаючись врятувати своє життя від режиму Асада, були змушені покинути свою країну. Як відомо, всі витрати на забезпечення життя біженців покриває лише Турецька держава. Незважаючи на всі заклики розділити з Туреччиною цей тягар, міжнародне співтовариство, на жаль, і досі не зробило жодних кроків у цьому напрямку. Ця кривава рана є проблемою не тільки Туреччини, а й усього людства.

28.02.2020 Державний департамент США засудив напад, організований режимом проти турецьких військових в Ідлібі: «Як союзники НАТО, ми підтримуємо Туреччину і закликаємо режим Асада, російські та підтримувані Іраном сили негайно припинити ці низькі атаки. Ми шукаємо варіанти, як найкраще ми можемо надбати підтримку Туреччині в цій ситуації». Як йдеться в промові Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга від 28.02.2020, всі союзники заявили про повну солідарність з Туреччиною і висловили свої співчуття.

Журналіст Гончарук Марина

Next Post

Киян просять повідомляти про повернення з країн із коронавірусом

Вт Бер 10 , 2020
Київ докладає максимум зусиль у запобіганні розповсюдження нового коронавірусу. Про це написав у Facebook перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. “Наразі відпрацьовано механізм взаємодії з громадянами, які повернулися з країн, де зареєстровані випадки нової коронавірусної інфекції (COVID-19). Усе, що потрібно зробити людині, – зателефонувати на 15-51 та повідомити про повернення з-за кордону і надати […]

Можливо ви пропустили?