Індукція, газ чи електрика: кухонну плиту якого типу краще вибрати для дому

Плиту якого типу краще вибрати для використання на домашній кухні? Зручну електричну модель, економну газову чи, можливо, інноваційну індукційну? Щоб дати вичерпну відповідь на це питання, потрібно проаналізувати головні переваги й недоліки всіх трьох різновидів пристроїв для приготування їжі.

Електрична плита – популярний сучасний варіант
Кухонні плити електричного типу набули значного поширення завдяки низці суттєвих переваг. Плюси класичних електроплит:

  • Привабливий зовнішній вигляд. Плита BEKO в MOYO, виконана в нетипових кольорах модель від Gorenje або будь-яка інноваційна розробка Самсунг  — яскраві приклади стильних електричних плит.
  • Безпечність моделей від відповідальних виробників. Популярні бренди оснащують свої розробки системами захисту від перегріву та стрибків напруги в мережі.
  • Ергономічність та адаптивність. Встановити електроплиту можна в будь-якому місці, де є доступ до централізованої електромережі або автономних джерел енергії.
  • Великий вибір моделей. На ринку представлені галогенні, ТЕНові, оснащені стрічковим нагрівальним елементом пристрої. Всі вони мають високий ККД і зручний інтерфейс керування.

Головний недолік електричних пристроїв для приготування їжі – висока тривалість нагріву робочої поверхні.

Індукція — модне рішення, яке точно заслуговує на увагу
Індукційні моделі пристроїв – різновид електричних плит, який використовує для нагріву явище електромагнітної індукції. Найголовніше їхня перевага – це висока швидкість приготування їжу та підвищена безпечність.

В процесі експлуатації девайси індукційного типу нагрівають тільки посуд – їхня поверхня залишається холодною за будь-яких умов. Крім того, такі плити можуть похвалитися надвисоким ККД, який перевищує 90%.

Завдяки гнучким налаштуванням та продуманій конфігурації процес експлуатації індукції легкий та зручний.

Серед недоліків таких пристроїв:

  • можливі складнощі під час пошуку підходящого посуду;
  • висока вартість.

Газові плити — вічна класика
Плити, які працюють від централізованої мережі газопостачання або використовують скраплений природний газ, користуються популярністю ще з середини позаминулого століття. Причиною незмінно високого попиту на них слугує:

  • Висока швидкість нагрівання. На газовій плиті приготувати складну страву можна значно швидше, ніж на будь-якій іншій.
  • Можливість використання будь-якого посуду для приготування їжі. Головна вимога до ємностей – термостійкість матеріалів, з яких вони виготовлені.
  • Економічність. Газові плити витрачають невелику кількість природного газу навіть при інтенсивних навантаженнях.
  • Зручність та легкість експлуатації. Всі механічні елементи керування знаходяться на фронтальній панелі та швидко реагують на дії користувача.

Недоліки газових плит – можливість використання лише в приміщеннях з якісною та потужною системою вентиляції і ризик витоку природного газу за умови порушення правил експлуатації.

Уникнути будь-яких неприємностей у процесі використання газових плит допомагає:

  • суворе дотримання всіх рекомендацій з користувацького керівництва;
  • регулярне проведення діагностики (раз на 9-12 місяців);
  • негайне припинення експлуатації у випадку виявлення проблем у роботі системи газопостачання або самої плити.

Всі три різновиди плит чудово підходять для використання в домашніх умовах. Користувачі, які бажають отримати максимально зручний девайс для приготування їжі з мінімумом недоліків, можуть звернути увагу на комбіновані моделі (електрика + газ, індукція + газ).

 

Next Post

Ділянки Кільцевої дороги передали на баланс міста

Пт Лют 28 , 2020
З ініціативи Віталія Кличка столиця приймає на баланс міста ділянки Кільцевої дороги, які раніше обслуговувалися підрозділами Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор). Тепер на балансі міста будуть ділянки в Оболонському та Голосіївському районах. Це частина Мінського проспекту і дорога від вул. Академіка Заболотного до Столичного шосе. У КМДА повідомляють, що […]
Ремонт Дороги

Можливо ви пропустили?