Оновлені 200 гривень уведені в обіг

Національний банк України з сьогоднішнього дня вводить в обіг оновлену банкноту номіналом 200 гривень.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Нові 200 гривень поступово замінять в обігу банкноти старого зразка.

На банкноті нового зразка збережені основні зображення банкноти зразка 2007 року. Зокрема, на лицьовій стороні розміщений портрет Лесі Українки, а на зворотному боці – зображення будівлі по організації в’їзного вежі Луцького замку. Портрет Лесі Українки переміщений в центр банкноти (раніше був з правого боку). Розмір нової банкноти не змінився – 75 x 148 мм.

При цьому істотно посилено захист нової банкноти. Так, повертаючи 200 гривень в руках, можна легко перевірити оптично змінний елемент SPARK. Він буде поступово змінювати колір від пурпурного до золотисто-зеленого. Ще один важливий елемент захисту – “віконна” захисна стрічка (частково введена в товщу паперу полімерна стрічка, що містить цифрове зображення номіналу банкноти і графічний знак гривні).

З сьогоднішнього дня оновлена ​​банкнота номіналом 200 гривень є дійсним платіжним засобом на території України, нею можна вільно розплатитися в торговельній мережі або здійснювати операції в банках.

Next Post

У Київтеплоенерго пояснили, чтому в рахунках виникають захмарні суми

Вт Лют 25 , 2020
Киянка отримала платіжку по опаленню за січень 2020 року на суму майже 53 тисячі гривень. Про це повідомила прес-служба КП “Київтеплоенерго” на сторінці в Facebook. Співробітники підприємства підтвердили справжність квитанції і пояснили, що причиною такого величезного нарахування є відсутність лічильника в її чотирикімнатній квартирі. “На жаль, це не фейк. Мешканка […]

Можливо ви пропустили?