Перевірка пожежної безпеки в ЦУМі: рятувальників не пустили в ТРЦ

У четвер, 13 лютого в Києві в ЦУМі рятувальники повинні були перевірити пожежну безпеку. Але через відсутність на місці керівництва та уповноважених осіб співробітників ГСЧС в торгово-розважальний центр не пустили.

Такі перевірки є позаплановими, тому рятувальники не зобов’язані попереджати про них представників ТРЦ. Про це Інформатор дізнався на місці подій.

При цьому співробітники ГСЧС все ж заздалегідь повідомили керівництво ЦУМу про перевірку в лютому, але керівництва на місці все одно не виявилося. Замість цього до рятувальників вийшли головний інженер і начальник служби охорони. Вони повідомили, що керівник на нараді, тому зв’язатися з ним по телефону і дізнатися, коли ж він буде на місці, можливості немає. Також вони заявили, що уповноважених на це осіб немає, а тому перевірка не відбудеться.

При цьому начальник служби охорони розповів, що з пожежною безпекою в ЦУМі все в нормі, запасні входи і виходи завжди відкриті, встановлена ​​найсучасніша пожежна сигналізація і у кожного, як на поверхах, так і на парковці, є доступ до пожежних рукавів та вогнегасників.

Щоб довести це, чоловік поділився, що 11 лютого на паркінгу ТРЦ загорівся автомобіль, але буквально за дві хвилини загоряння повністю ліквідували співробітники ЦУМу і власник авто. Вони встигли зробити це самостійно до приїзду співробітників ГСЧС саме завдяки оснащеності торгово-розважального центру. Пожежа була локальним і ніхто, на щастя, не постраждав.

Відзначимо, що рятувальники залишили свої контакти представникам ТРЦ, щоб їх керівництво все ж зв’язалося з співробітниками ГСЧС і перевірка відбулася. Відбутися це повинно до 19 лютого. В іншому випадку пожежники змушені звернутися до суду. Також відомо, що це вже третя спроба рятувальників потрапити в ЦУМ і вона знову не увінчалась успіхом.

Джерело

Next Post

Історія про те, як в Києві промисловці заснували торгову біржу

Чт Лют 13 , 2020
Київ, другої половини XIX століття мав великий потенціал. Вдале географічне розміщення, бурхливий розвиток залізниці, а ще пристойна кількість дійсно багатих підприємців, що хотіли стати ще заможнішими. І ось одного разу у 1862 році Микола Бунге і Йосиф Завадський надіслали до Міської Думи запит на створення купецької біржі. Що це були […]

Можливо ви пропустили?