Активісти закликають перетворити будмайданчик у центрі Києва на парк з озером (ФОТО)

Активісти організації “Лицарі міста” проводять акцію на будмайданчику по вулиці Антоновича, 54. Вони планують відкрити доступ до цієї локації та встановити інформативні таблички навколо озера.

Про це повідомляє кореспондент  Київ Інформ з місця подій.

“В самому центрі міста, на вулиці Антоновича (колишня Горького), в 2006-му, збиралися побудувати чергове одоробло, гігантських масштабів. Почали рити котлован і несподівано на його місті виникло озеро. Забудовник пробує засипати, вживає різних заходів, але все марно – природа бере своє. Забудовник здається. Це було 15 років тому. З тих пір посеред бетонних джунглів існує оазис природи – озеро, а навколо дерева, які вже встигли вирости.

Якщо глянути на супутникову карту то виглядає, як мініатюрна копія Центрального парку Нью-Йорку. Правда, ніхто не спішить приводити парк до такого вигляду, щоб там можна було гуляти. Територія обнесена парканом і всі хто про неї “знають” лише чекають коли те довбане озеро нарешті висохне, бо ціна землі – величезна, 5га в самому центрі столиці”, – пишуть в мережі.

Учасники акції разом з представниками поліці та журналістами зайшли на територію будмайданчику. Жодної техніки та будівельників там не виявили. Озеро, яке виникло посередині, попри всі спроби забудовника осушити не вдалося.

Активісти вимагають киян долучитися та перетворити 5 гектатів у центі Києва на рекреаційний об’єкт. Відповідна петиція вже зареєстрована на сайті Київської міської ради.

 

Фото – Роман Пєтушков

 

1 thought on “Активісти закликають перетворити будмайданчик у центрі Києва на парк з озером (ФОТО)

  1. Поддержите петицию о создании парка:
    petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=9319

Comments are closed.

Next Post

Історія київського Йордану

Нд Січ 19 , 2020
Христос Охрестився! В річці Йордані! Сьогодні, православні східного обряду святкують Водохреща. Але в Києві, є свій Йордан. Це джерело, яке за легендою, бере початок у священній річці. Джерело, а також невелика капличка зараз знаходяться у промисловій частині Подолу. Але це маловідоме місце, має напрочуд цікаву історію, трохи чарівну, і дуже […]

Можливо ви пропустили?