Парк атракціонів для привидів

Яким має бути парк розваг? З цікавими атракціонами, яскравий, безпечний. Місце, де діти і батьки проводили б гарно час. Певно, в Прип`яті саме такий парк планували відкрити у 1986 році.

Тоді, Прип`ять була процвітаючим містом, що швидко розвивалось. Невелике, але зручне, комфортне, з усім необхідним. Більшість дорослих працювало на Чорнобильській АЕС, діти ходили в садочки та школи. Навколо були казкові, мальовничі ліси, несла свої води річка, навіть був річковий порт.

На травневі свята 1986 року місто готувало своїм мешканцям подарунки: повинен був запрацювати парк розваг та новий стадіон «Авангард».

Парк атракціонів повинен був стати напрочуд популярним в місті.  Він пропонував своїм відвідувачам різноманітні розваги. Велике, масштабне колесо огляду. З нього повинен був відкриватись неймовірний краєвид. Зараз це своєрідний символ Прип`яті. «Ромашка» була популярним атракціоном в радянських парках розваг.

Дитячі гойдалки «Карнавал» та «Грибок» біли зроблені у вигляді різноманітних тварин та транспортних засобів. Карусель «Дзвіночок», без сумніву, принесла б багато задоволення дітлахам.

Був в парку автодром, де жодного разу не влаштовувались жартівливі перегони. Дорослі могли спробувати свої сили в тирі.

Враховуючи місцезнаходження парку атракціонів, він став би справжнім центром розваг для мешканців та гостей міста Прип`ять.

За 5 днів до майбутнього відкриття сталась аварія, що перетворила Прип`ять на місто – привид.

Лише один раз декілька годин там лунав дитячий сміх. 27 квітня, у розпал евакуації, парк відкрили для дітей, щоб трохи зменшити паніку.

Однак доцільність цього дуже сумнівна. І зараз, через більш ніж 30 років, залізні атракціони лишаються небезпечними.

Автор, фото: Марина Пєтушкова 

для ІНФОЛАЙФ

Інші статті автора

Next Post

Вбивство Шеремета: з підозрюваної Юлією Кузьменко провели слідчий експеримент

Пт Січ 3 , 2020
У Києві провели слідчий експеримент з лікарем і волонтером Юлією Кузьменко, яка проходить як підозрювана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє «Громадське». Експеримент за участю криміналістів, правоохоронців та Юлії Кузьменко проходив на вулицях Івана Франка, В’ячеслава Липинського і Бульварно-Кудрявській. Слідчі хотіли перевірити, чи збігається хода підозрюваної […]

Можливо ви пропустили?