Із Відня до Києва привезли Вифлеємський вогонь миру

Естафета поширення символу миру та злагоди розпочалася в Австрії. Там скаути світу, зокрема, й пластуни отримали Вифлеємський вогонь. 

– Прямим авірейсом Відень-Київ Вогонь потрапить до України. А згодом — він потрапить і до українців: церков, сиротинців, військових частин, – повідомляють на сторінці Пласту.

Офіційна передача Вифлеємського Вогню Миру відбудеться 15 грудня о 16:00 у Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Перед цим, о 15.00 розпочнеться благодійний ярмарок. Пластуни підготують для вас смачну випічку, саморобні вироби та теплі напої.

Поширення Вифлеємського вогню миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.
Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.
По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Щороку пластуни переберають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Next Post

На Київщині з озера дістали тіла двох чоловіків: деталі

Нд Гру 15 , 2019
У суботу, 14-го грудня о 13:15 на лінію “101” надійшло повідомлення від працівників Нацполіціі про необхідність допомоги в пошуку двох чоловіків які провалилися під лід в озері в селі Хотянівка. На місце події прибуло водолазно-рятувальне відділення 10-го Державно пожежно-рятувального загону Вишгорода. По прибуттю було проведено пошукові роботи та знайдені тіла […]
Провалились под лед

Можливо ви пропустили?