У Києві активісти протестують проти скандальної забудови

У Києві на вулиці Вишгородській 47Ж активісти вийшли на протест проти незаконної забудови. 

Кореспонеднти ІНФОРМАТОРа з місця подій повідомляють, що на акції зібралося близько 150 людей. Вони намагаютсья зірвати незаконне будівництво на території парку “Крістерова гірка”.

Активісти демонтують паркан, запускають в бік забудови феєрверки та петарди. Поліція на їхні дії не реагує.

Історія з Крістеровою гіркою почалася ще в 2007 році, коли земельна ділянка площею 1,09 гектара була передана в оренду для “будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-громадського призначення та підземним паркінгом”. У 2017 році договір продовжили до травня 2022 року.

Рішення прийняли незаконно, оскільки ділянку за фактом передали за відсутності затвердженого ДПТ і з порушенням Генерального плану.

Два роки тому почалася активна фаза протистояння, коли 29 грудня представники забудовника за один день встановили паркан і спиляли більше 300 дерев. Активісти перекривали дороги, виходили на акції протесту і в кінці кінців знесли паркан. Підготовку до будівництва тимчасово зупинили.

31 жовтня 2019 року забудовник несподівано активізувався: на території швидко поставили паркан, привезли техніку і “тітушок”. Як виявилося, компанія надала нову дозвільну документацію, видану в КМДА.

В листопаді активісти та місцеві мешканці повели акцію протесту проти забудови парку “Крістерова Гірка” та висадили декілька сотень дерев.

Нагадаємо, що бійка Бужанського і Лероса розвеселила мережу.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

Next Post

У Києві палають склади на території БЦ "Каштан" (ВІДЕО)

Пт Гру 6 , 2019
6 грудня об 11:30 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на території однієї із фабрик столиці по просп. Перемоги, 123. На місце події негайно було направлено найближчі пожежно-рятувальні підрозділи По прибуттю, вогнеборці встановили, що займання виникло в 1-поверховому металевому ангарі із загрозою розповсюдження полум`я на поруч […]

Можливо ви пропустили?