Київський симфонічний оркестр може опинитись на вулиці

У музичного колективу закінчилися гроші на оренду приміщення.

Єдиний міський оркестр може виявитися вулиці через брак коштів на оплату оренди приміщення, де музиканти репетирують і проводять концерти. Про це повідомляється на сторінці оркестру в Facebook.

Кілька років тому оркестр позбавили їх приміщення і музикантам довелося орендувати зал. На це йшли великі кошти. Цього року міська влада позбавила оркестр фінансування і запропонувала їм самим заробляти. 15 листопада закінчується останній термін оплати, і музиканти можуть виявитися без бази для виступів і репетицій. Керує оркестром Мінкультури, а фінансовим забезпеченням займається міська влада.

«Міська влада фінансує нас дуже своєрідно – в цьому році нам «доручили» самостійно заробити більше трьох мільйонів гривень. Заробити, граючи Бартока, Шумана, Веберна, Равеля, Скорика, Івасюка, дитячі освітні програми для киян», – сказано в повідомленні.

Музиканти вважають таку суму непідйомною для колективу. Крім того, збільшується і так існуюча заборгованість по заробітній платі. Варто врахувати, що зарплата оркестрантів в 2-3 рази нижче, ніж в національних колективах.

«Міська влада відібрала приміщення, де ми раніше працювали. У нас відмінні орендодавці, які терпіли наші затримки до тієї межі, до якого це дозволяє закон. Але прийшов кінець », – сказано в повідомленні.

В цьому році Київському симфонічному оркестру виповнилося 40 років.

Next Post

Новий український потяг почав випробувальний пробіг

Пн Лис 11 , 2019
Новий дизель-поїзд українського виробництва, створений на замовлення «Укрзалізниці» для маршруту Kyiv Boryspil Express, відправився в тестову поїздку. Випробування триватимуть близько місяця. Про це повідомляє прес-служба Крюківського вагонобудівного заводу. Регіональний дизель-поїзд ДПКр-3 – другий український дизель-поїзд, створений на КВБЗ. У поїзді три вагони: два головних і один проміжний безмоторний. Моторні вагони […]
аероекспрес

Можливо ви пропустили?