У листопаді придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену

У листопаді придбати та поповнити Kyiv Smart Card можна буде на всіх станціях метрополітену. Про це під час прес-брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Він також розповів, що запуск електронного квитка у промислову експлуатацію та повне скасування готівкової оплати проїзду заплановано на квітень 2020 року. Нагадаємо, що е-квиток вже повноцінно працює у громадському транспорті столиці.

«Щодня пасажири здійснюють в середньому 250 тисяч поїздок із допомогою Kyiv Smart Card. А пільговики 460 тисяч разів використовують «Картку киянина» для проїзду. Водночас, потребує вирішення питання перевезення окремих пільгових категорій пасажирів. Зокрема, на державному рівні має бути прийняте рішення щодо компенсації проїзду пільговиків, не зареєстрованих у Києві. Тому КМДА прийняла рішення до цього моменту подовжити можливість сплачувати за проїзд двома способами: як е-квитком, так і засобами оплати старого зразка. Ми продовжуємо вдосконалювати е-квиток, адже він має бути зручним для кожного пасажира», – розповів Юрій Назаров.

Окрім того, серед причин продовження дослідної експлуатації е-квитка – необхідність завершення встановлення турнікетів для зчитування QR-квитків у метрополітені. Це планують зробити до лютого 2020 року.

За словами Юрія Назарова, у лютому всі автомати самообслуговування для продажу та поповнення е-квитка на станціях метро будуть підключені. Відповідно для проїзду в метро та наземному транспорті з лютого можна бути придбати та поповнити тільки е-квиток.

У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків.

Джерело

Next Post

З початку року Чорнобильську зону відвідало більше 100 тисяч людей

Пт Лис 1 , 2019
З початку 2019 року зону відчуження відвідало вже 107 тис. людей. Збільшення кількості відвідувачів Чорнобильської зони почалось весною. Однією з основних причин цього в Держагентстві з управління Зоною відчуження називають вихід міні-серіалу HBO “Чорнобиль”. “Фактори, які вплинули на збільшення потоку туристів – спрощення процедури оформлення пропуску, а саме введення електронної […]
Чорнобиль, Чернобыль

Можливо ви пропустили?