100 тисяч гривень відкату: у Подільській райдержадміністрації викрили корупційну схему

Провідного спеціаліста Управління освіти Подільської РДА підозрюють в одержанні від підприємця хабара на суму 117 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

– Чиновник використав своє службове становище з метою отримання неправомірної вигоди від представників суб’єктів підприємницької діяльності за надання антиконкурентних переваг та створення сприятливих умов для перемоги в процедурах закупівель, які проводяться Подільською РДА за державні кошти, – розповіли правоохоронці.

Зокрема, йдеться про капітальний ремонт та утеплення фасадів дитячого садка та школи у Подільського районі.

Підприємець повинен був систематично передавати працівнику РДА хабар, розмір якого залежав від обсягу та видів виконаних будівельних робіт. Посадовець, своєю чергою, контролював безперешкодний переказ бюджетних коштів за укладеними договорами на рахунки приватного підприємства.

Працівнику РДА повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

– Викриттю цього злочину передувало розслідування хабарництва у Дарницькій РДА, де радницю голови спіймали на одержанні 650 тис. грн за тією ж схемою, що й чиновник Подільської РДА. Слідство встановило, що підприємці, які сплачували відкати в Дарницьку РДА, сплачували їх і подільським чиновникам розповіла прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Джерело

Next Post

На Центральному залізничному вокзалі відкрили нову залу очікування для військовослужбовців

Вт Жов 1 , 2019
У  вівторок, 1 жовтня, на Центральному залізничному вокзалі було відкрито нову, сучасну залу очікування для військовослужбовців. Він був переобладнаний із залу для прийому офіційних делегацій, так званого, депутатського залу. У залі стоять зручні шкіряні крісла, є зарядки для гаджетів, Wi-Fi, кулери телевізори та невелика бібліотека. Військовослужбовці в залі очікування мають […]

Можливо ви пропустили?