Цей день в історії: сьогодні 78-і роковини трагедії Бабиного Яру

У неділю, 29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру. Масові розстріли мирного населення, які здійснювали нацисти у 1941-1943 роках у згаданому урочищі в Києві, стали одним з найжахливіших символів Голокосту.

Розпочалися масові розстріли євреїв Києва 29-30 вересня 1941 року. Понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей, які становили майже все єврейське населення міста, були вбиті з 29 вересня по 11 жовтня 1941 року. Найбільша кількість людей загинула у перші два дні розстрілів – майже 34 тисячі.

Масові вбивства нацисти розпочали після висунення неправдивих звинувачень у тому, що євреї нібито брали участь у мінуванні та вибухах на Хрещатику.

Загалом за роки Другої світової війни за різними оцінками у Бабиному Яру полягло від 100 до 150 тисяч осіб. Серед них були євреї, роми, караїми, радянські військовополонені, учасники українського націоналістичного руху опору, пацієнти психіатричних лікарень тощо.

Джерело

Next Post

Коли в Києві включать опалення школам, лікарням і дитсадкам

Нд Вер 29 , 2019
Столичні об’єкти соціальної сфери почнуть опалювати з 30 вересня. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає УНІАН. Він розповів, що в п’ятницю, 27 вересня, було подано на підпис два розпорядження про початок опалювального сезону Київському міському голові. “Ми готові. І також про теплозабезпечення об’єктів соціальної сфери, це […]

Можливо ви пропустили?