В Україні хочуть заборонити частину пластикових пакетів

Депутати Верховної Ради подали законопроект про заборону реалізації пластикових пакетів товщиною до 50 мкм і пластикових пакетів, що розкладаються. 

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект № 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Про це повідомляється на сайті парламенту.

Проект закону був внесений депутатами партії «Слуга народу». Він передбачає заборону реалізації пластикових пакетів товщиною до 50 мкм і оксо-біорозкладальних пластикових пакетів на території України з 1 січня 2022 року. У законопроекті також вказано, що заборона не буде поширюватися на надлегкі пакети (товщиною до 15 мкм) шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з бічними складками) і довжиною до 450 (з ручками), які використовують для упаковки риби, м’яса, льоду і сипучих продуктів.

Пакети, які не відповідатимуть вимогам, зазначеним в законопроекті, повинні бути утилізовані за рахунок об’єкта господарювання, який їх придбав. За реалізацію заборонених пластикових пакетів під виглядом тих, що розкладаются, штрафуватимуть.

«Основною альтернативою пластиковим пакетам у світі є біорозкладальні пакети. Однак недостатнє законодавче регулювання в Україні стало причиною колізії, коли споживачі вводяться в оману, вважаючи, що пакет, який вони купують, не шкодить навколишньому середовищу », – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Next Post

Винник «закликав до миру» в російському відеокліпі (відео)

Пт Вер 27 , 2019
Український співак Олег Винник приєднався до проекту російської музичної групи, мета якого – «закликати людей об’єднатися і мирно існувати». Відео оприлюднила музична група «Всім мир519» на YouTube. «Я не хочу, щоб батьки оплакували своїх дітей. Я не хочу, щоб молоді дружини ставали вдовами. І я не хочу, щоб страждали діти. […]
Вінник, всім мир

Можливо ви пропустили?