У КМДА розповіли про кількість нещеплених дітей, що відвідують школу

У КМДА заявили про зменшення кількості невакцинованих дітей, що відвідують столичні школи. Аналіз наявності щеплень було здійснено на підставі довідок, виданих у медичних установах батькам дітей.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

“Наразі нещеплених дітей у школах Києва – 6,7%, у садочках – 9,6%, включно з учнями та вихованцями, яким вакцинація протипоказана”, – йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що у порівнянні з минулорічним показником кількість нещеплених дітей у закладах освіти Києва зменшилася майже вдвічі.

Згідно із законами України “Про захист населення від інфекційних хвороб” (статті 12 і 15) та “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” (стаття 27) із метою запобігання захворюванням на туберкульоз, дифтерію, кашлюк, правець та кір в Україні профілактичні щеплення є обов’язковими.

Відповідно до ст. 15 закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

За календарем щеплень, діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

Next Post

У селі під Києвом п'ятирічній дитині вручили повістку до військкомату

Пн Вер 23 , 2019
В Гребінках Київської області місцевий військкомат надіслав повістку п’ятирічному хлопчикові. Про це повідомила мати дитини Катерина Михальчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. “Той випадок, коли no comments … Прийшла повістка моєму синові, і все б нічого, але йому 5 років”, – написала вона. На порядку зазначено, що відповідно […]
Военкомат, армия

Можливо ви пропустили?