Суд обрав запобіжний захід «мінеру» Мосту Метро

Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому військовому Олексію Белько, який 18 вересня захопив і погрожував підірвати столичний міст Метро. 

Суд задовольнив вимоги прокуратури і постановив взяти Белько під варту на 60 днів з можливістю внести заставу в розмірі 288 150 грн. Також обвинуваченого зобов’язали пройти курс лікування від наркотичної та алкогольної залежності.

Відзначимо, що Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командир групи захоплення КОРД Микола Путій, а також депутат від «Європейської солідарності» і волонтер Яна Зінкевич просили суд віддати підозрюваного їм на поруки.

За словами Зінкевич, Олексій Белько страждає посттравматичним розладом і не пам’ятає частини подій, які відбувалися на мосту Метро. Вона написала, що останнім часом Белько фактично не мав коштів на проживання, а вранці перед захопленням моста намагався раз влаштуватися на роботу.

Сам Белько під час спілкування з журналістами також частково підтвердив слова Зінкевич. Він стверджує, що не вживає алкоголь і наркотики, але останнім часом брав сильні знеболюючі і препарати, які не давали йому заснути, оскільки вважав, що за ним стежать. Захоплення моста він влаштував для того, щоб привернути до себе увагу і покінчити зі стеженням.

Також він розповів, що невідомі намагалися вивести його з психічної рівноваги – стукали в двері, включали двірники і фари на його машині, світили лазерною указкою в вікно.

Белько звинувачують за ч. 2 ст. 259 (неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Прокурор пояснив, чому Олексію Белько інкримінують хуліганство, а не підготовку терористичного акту. За його словами, у обвинуваченого не було вибухового пристрою і він не збирався підривати міст по-справжньому.

Джерело

Next Post

У Києві зменшують вартість опалення в будинках за допомогою смартфона та програми регулювання тепла

Сб Вер 21 , 2019
У Києві в Дарницькому районі здійснили квартальну реконструкцію: замість центрального теплового пункту (ЦТП) у кожному з 17 житлових будинків встановили індивідуальні теплові пункти з погоднім регулюванням. Завдяки системі погодного регулювання мешканці можуть налаштувати відповідну температуру в будинку зі свого смартфону та економити 25-30% на опаленні. Про це сьогодні повідомив заступник […]
ЖКХ-Гривна

Можливо ви пропустили?