Чорнобильські ліси горіли через помсту

Правоохоронці встановили особу людини, з вини якої спалахнула пожежа в Чорнобильській зоні. Про це повідомили в ГУ Нацполіціі Київської області.

Підпалювачкою виявилася мешканка с. Старі Соколи Іванківського району Київської області. У ході слідчих дій поліціянти з’ясували, що жінка підпалила траву, аби таким дивним чином помститися колишнім роботодавцям, які нібито не виплатили їй зарплату.

Далі природа додала: з трави вогонь дуже швидко перекинувся на ліс, а звідти без зупинок пішов до Чорнобильської зони, адже останнім часом дощів не було. Нагадаємо також, що з початку вересня у ГУ ДСНС Києва та Київщини постійно наголошували на небезпеці виникнення пожеж у регіоні в зв’язку з надзвичайно теплим початком осені.

Пожежу гасили з 11 вересня із залученням авіації, скидаючи воду на палаючий ліс. Підозрювана наразі дає свідчення слідчим.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ст. 245 (знищення або пошкодження лісових масивів) КК України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 2 років або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело

Next Post

Метро може змінити графік роботи

Сб Вер 14 , 2019
Київське метро може змінити роботу в неділю, 15 вересня, в зв’язку з проведенням на НСК “Олімпійський” футбольного матчу між командами «Динамо» та «Десна». Про це повідомляє прес-служба метрополітену. «Так, після закінчення футболу, з метою забезпечення належного перевезення уболівальників, можливе обмеження (не закриття) на вхід пасажирів станцій “Палац спорту”, “Олімпійська” та […]

Можливо ви пропустили?