Звідки дим та смог в Києві

Задимлення і моторошний зміг охопив Київ ще кілька тижнів тому мешканці столиці скаржилися на запах гару і алергії, раніше в Києві рівень забруднення повітря в деяких районах досяг граничних норм. Журналісти з’ясували, чому в Києві стало неможливо дихати.

З неділі навколо столиці горять торфовища і несанкціоноване звалище.

“Вогню не видно, але кілька районів, зокрема Бориспільський, дихають смогом. Перші претензії полетіли в бік сміттєпереробного заводу”, – повідомляється у випуску.

Гектари землі навколо Києва горять і поширюють задимлення по всьому місту. Коли горять торф’яні яники, зверху лише димить, вогонь всередині. Четверо діб пожежники намагаються їх загасити. Торф’яні пожежі поблизу Києва зараз на площі у 8 гектарів.

Крім торфовищ, днями горіла ще і звалище. Київ місцями затягнуло смогом. У соцмережах жителі одразу кількох мікрорайонів скаржаться на нестерпний сморід – страждає Лівий берег, Оболонь, задимлення відчувається і в районі палацу “Україна”.

Онлайн люди моніторять ситуацію. Карта рівня забруднення атмосферного повітря на Лівому березі показує помірний рівень. Таке додаток мешканка столиці Анастасія встановила на телефон, з них прокидається і лягає спати. Вночі говорить, відмітки в їх районі завжди червоні.

“Це відбувається вночі, кожну ніч з восьми годин, якраз коли машини починають звозити сміття на завод, і палять вони його саме вночі. Для тих, хто тут живе, це очевидно”, – розповідає Анастасія Шаманіна.

Джерело

Next Post

У Києві частина моста обрушилася на автомобіль

Пт Вер 13 , 2019
У четвер, 12 вересня, в Києві на автомобіль впала частина аварійного моста. Про це повідомляє користувач мережі Наталія Подобреева в Facebook. Інцидент стався о 16:42 по вулиці Богатирській під мостом вулиці Лугова (в бік Вишгорода). На машину Подобреевой впав шматок конструкції, який відвалився від моста. “Цей шматок моста пробив мені […]

Можливо ви пропустили?