Волонтери випустили довідник для столичних безхатченків

Волонтери Громади святого Егідія та руху «Молодь за мир» видали довідник для столичних безхатченків «Де в Києві поїсти помитися переночувати». Про це повідомив Юрій Ліфансе на своїй сторінці в Facebook.

У довіднику можна знайти інформацію про те, де поїсти, помитися, переночувати, де лікуватися, як відновити паспорт, як оформити пенсію, отримати юридичну консультацію і де провести дозвілля. Також в ньому є інформація про те, де надають допомогу людям з ВІЛ / СНІД, нарко- і алкозалежних, інформація для внутрішніх переселенців і для жінок-жертв насильства.

Довідник складається з восьми розділів. У ньому перераховані проблеми, з якими стикаються бездомні, і вказані телефони і адреси організацій, ініціатив та муніципальних служб, до яких можна звернутися за допомогою.

Ці довідники можуть допомогти і тим людям, які хочуть надати допомогу бездомним, але не знають, як це зробити.

«Ми спілкуємося з бездомними людьми вже 20 років, – рассказиала” Хмарочос “волонтер Ольга Макар. – І на протязі всього цього часу вони змушені жити в інформаційному вакуумі. Бездомні не заходять в інтернет, у них немає телефонів, вони не можуть дозволити собі купувати газети. Єдине джерело інформації для них – це “сарафанне радіо”. Тому ми вирішили скласти для них докладний довідник і включити в нього всі київські адреси, де вони можуть знайти підтримку. Ми надрукували 1700 таких примірників завдяки Програмі прямої допомоги уряду Австралії – і дуже їм за це вдячні ».

300 примірників довідника волонтери передадуть патрульної поліції. Патрульні будуть віддавати книжки бездомним.

Next Post

Звідки дим та смог в Києві

Пт Вер 13 , 2019
Задимлення і моторошний зміг охопив Київ ще кілька тижнів тому мешканці столиці скаржилися на запах гару і алергії, раніше в Києві рівень забруднення повітря в деяких районах досяг граничних норм. Журналісти з’ясували, чому в Києві стало неможливо дихати. З неділі навколо столиці горять торфовища і несанкціоноване звалище. “Вогню не видно, але […]
Смог

Можливо ви пропустили?