В школі Прип`яті зажгли світло

У вікнах прип’ятської школи і однієї з багатоповерхівок покинутого міста спалахнуло світло. Сталкерам вдалося живити стару електропроводку за допомогою за допомогою інвертора з полімерним акумулятором. Відеоролик з експериментом був опублікований на YouTube-каналі KREOSAN.

«Ми вирішили оживити мертве місто Прип’ять у Чорнобильській зоні відчуження. І сьогодні ми пустили електрику в стару проводку школи і сталкерського квартири. На подив, дроти не тільки виявилися цілими, а й цілком працездатними, незважаючи на те що Прип’ять після аварії на Чорнобильській атомній станції в 1986 була покинута і занедбана », – йдеться в описі до ролика.

Також автор ролика розповів, що збирається електрифікувати всю Прип’ять. Для здійснення таких грандіозних планів, за словами сталкекра, він тягне високовольтну лінію і стріт саморобну високовольтну підстанцію на горищі однієї з покинутих дев’ятиповерхівок.

В ході експерименту сталкерам вдалося знайти в кинутої квартирі лампочку, вироблену в 1983 році, і за допомогою акумулятора включити її в люстрі. Як з’ясувалося, проводка в будинках Прип’яті збереглася в робочому стані. Крім того, сталкерам вдалося зарядити від розетки смартфон.

«Майте на увазі, що в квартирі 57 по Лесі Українки тепер є електрика», – сказали вони.

Також сталкерам вдалося знайти в одній з прип’ятських шкіл цілу лампу і включити її.

Next Post

У Києві на Подолі горів двоповерховий будинок

Вт Сер 6 , 2019
У Подільському районі столиці вночі на вул. Боричів Тік рятувальники понад дві години гасили пожежу у двоповерховій будівлі. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві. “6 серпня о 01:23 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу у 2-поверховій неексплуатуємій будівлі на вул. […]

Можливо ви пропустили?