Мінінфраструктури хоче зробити частину мостів платними

Міністерство інфраструктури пропонує зробити мости платними – приватні підрядники будуть брати плату за проїзд.

Про таку ініціативу розповів заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

“Треба і деякі мости зробити платними. Більшість мостів будуються протягом 15 років. Наприклад, Подільсько-Воскресенський міст у Києві або запорізький … Це довгобуди, які забирають гроші з місцевого бюджету. Візьмемо американську модель: даємо це приватному підряднику … Кличко це неодноразово пропонувалося. Підрядник зводить прозоре фінансування, ми його погоджуємо, підписуємо і далі він просто бере плату за проїзд … “, – пояснив заступник міністра.

“Це треба робити терміново і в першу чергу почати з Кільцевої дороги Києва, оскільки вона переповнена і люди часто їздять по узбіччю. Одеська траса також переповнена”, – зазначив Довгань.

За оцінками Мінінфраструктури, всього на будівництво доріг в Україні (в рамках Національної транспортної стратегії) до 2030 року потрібно закласти 50 млрд євро.

“Якщо буде постійне фінансування ми виходимо десь на 35 млрд євро з держбюджету. Решта 15 млрд повинен дати приватний інвестор”, – зазначив заступник міністра.

Next Post

Під Києвом попрощалися із загиблим на Донбасі 31-річним бійцем

Пт Лип 19 , 2019
18 липня в селищі Рокитне Київської області пройшли похорони в оеннослужащего 92-го механізованого батальйону Дмитра Лісовола, який загинув 15 липня в результаті поранення під Авдіївкою Донецької області. Як повідомляє місцева преса, загиблого героя на рідній землі зустрічали стоячи на колінах сотні людей, передає Апостроф. Поховали Дмитра Лісовола на центральному кладовищі селища. Попрощатися із […]

Можливо ви пропустили?