Михайло Терентьєв: тільки спілкуючись з громадою можна досягти результату

Вже багато років ви відомі своїми ініціативами в Києві, а зараз ви – кандидат в депутати Верховної Ради України. Розкажіть про себе: хто ви і чому саме Верховна Рада?

Мене звати Михайло Терентьєв. Я народився 12 вересня 1985 року в місті Нікополі, але вже майже двадцять років проживаю в Києві і вважаю столицю своїм рідним містом. Маю дві вищі освіти – історичну та у сфері міського господарювання. Одружений, виховую сина.

Уже понад п’ять років я опікуюсь проблемами Києва, як депутат Київської міської ради. А саме – Печерським, Солом’янським і Шевченківським районами.

У мою приймальню, що на Печерську, щодня надходить величезна кількість звернень громадян. Це – і небайдужі жителі округу, стурбовані станом своїх під’їздів, дитячих майданчиків, покрівель, підвалів та прибудинкових територій, а також представники громадського сектору, які хочуть реалізувати свої ініціативи в Києві.

Кожен, хто звертається до моєї приймальні, завжди отримує відповіді на свої питання, кваліфіковану правову допомогу та підтримку у розв’язанні проблем. Я переконаний, що всі зміни на краще можливі лише завдяки спільним зусиллям громади та її представників.

Я вдячний киянам за діалог і співпрацю, які ми вибудували за останні п’ять років та будемо їх продовжувати й надалі.

Ви активно працюєте в своєму окрузі – це Печерськ, Солом янка, Шевченківський райони. Розкажіть про те, що було зроблено і що заплановано не майбутнє?

Вся діяльність в окрузі, що призвела до позитивних змін, стала можливою лише за підтримки, активній позиції і небайдужості місцевих жителів. Цих змін неможливо було б досягти, якби до мене не звертались з проханням громадяни, які піклуються про свої будинки, дитячі майданчики, благоустрій прибудинкової території та всього району. Саме вони були ініціаторами позитивних змін і реальних справ, які були зроблені.

На цьому тижні відбулось урочисте відкриття нового скверу із дитячим і спортивним майданчиками на вулиці Волгоградській. І це не єдиний сквер, який відкрився завдяки небайдужості місцевих жителів. Ті, хто звертається в мою приймальню чи до мене особисто, завжди отримують відповіді і допомогу.

Я дуже радий, що в Києві з’являється дедалі більше зелених зон, парків, скверів, охайних зелених прибудинкових територій. Там мешканці району і всі жителі Києва можуть відпочивати на природі разом з дітьми, не виїжджаючи далеко від власного будинку. Я завжди підтримую ініціативи щодо озеленення міста, дуже часто вношу пропозиції та висловлюю свої ідеї щодо створення й облаштування зелених зон. Тому виконання таких проханнь, як облаштування скверу, для мене – це задоволення.

Київ має статус “Найзеленішої столиці Європи”, тож ми з вами разом повинні підтримувати це звання. В найближчому майбутньому вже заплановано створення Солом’янського ландшафтного парку.

Терентьєв

Розкажіть про новий сучасний сквер на Печерську. Як виникла ідея його створення і чи задоволені люди створеною зоною відпочинку?

Сквер в Печерському районі, що поряд із розв’язкою біля метро “Дружби народів” (перетин вулиць Бастіонна і Бойчука) довгий час був у вкрай занедбаному стані. Це місце ніколи не було куточком відпочинку місцевих мешканців, а жителі інших районів взагалі не знали про його існування.

Жителі найближчих будинків неодноразово звертались з проханнями облаштувати тут зелений куточок для відпочинку та дозвілля. Саме тому, залучившись підтримкою місцевих меценатів, було прийнято рішення створити тут сквер, який був би прикрасою центрального району міста і прости тихим спокійним куточком, де можна було б відпочити і погуляти з дітьми. Зараз у сквері є все необхідне для дійсно якісного відпочинку – безкоштовний Wi-Fi, зручні лави, нове покриття доріжок, сучасне верхнє і нижнє LED-освітлення, нові зелені насадження.

Зараз сквер на Печерську – затишний зелений куточок для відпочинку жителів не тільки цього району, а й всього міста.

За декілька років в окрузі зроблено вже багато: облаштовані сквери, побудовані дитячі майданчики, завершені капітальні ремонти житлових будинків. Але про ці добрі справи знають про них лише ті, хто проживає в окрузі. Чому ви не розповідаєте про свої досягнення у ЗМІ?

Я завжди кажу, що депутат повинен працювати для громадян. Можна довго говорити про політику, а можна робити реальні справи і ділом доводити, на що ти спроможний. Я можу гарантувати, що незалежно від результатів виборів, я все одно продовжу виконувати доручення моїх виборців, опікуватись проблемами міста та робити життя киян кращим.

Я звик ділом, а не словом розповідати про результати своєї роботи. За п`ять років я отримав понад 1100 доручень від громадян, і вже більшеніж 1000 з них виконав. За цей час понад 4500 громадян звернулось з проханнями до моєї приймальні, і продовжують звертатись кожного дня. Також було проведено близько 500 зустрічей у дворах столиці, де я мав нагоду поспілкуватись з людьми та звітувати перед ними по справах, що були мною зроблені. Я вважаю, що це говорить про мене більше, ніж реклама.

Ви завжди нагадуєте про те, що у вашу приймальню можна отримати відповіді на юридичні запитання. Чи багато людей звертається за юридичною консультацією і які проблеми ви вирішуєте?

До моєї приймальні постійно звертається велика кількість людей, які потребують допомоги з різноманітними питаннями юридичного характеру. Тому виникла необхідність професійної консультації киян. На відміну від приватних юристів, у приймальні кваліфікована правова допомога безкоштовна. Особливо це важливо для пенсіонерів, які дуже часто потерпають від помилок чиновників, але фінансово неспроможні фахово захистити свої права.

Громадяни також часто звертаються з приводу неправильно нарахованих пенсій, здійснення перерахунку різних соціальних виплат, плати за комунальні послуги, з питань земельних правовідносин, житлових питань, розлучення, поділу майна та стягнення аліментів, якості медичного обслуговування, надання роз’яснень щодо дотримання законодавства про працю, оформлення спадщини, пільг, а також отримання субсидій. Разом з тим, надходять численні скарги на неправомірні дії посадових осіб Київської міської державної адміністрації та керівників комунальних підприємств. Звичайно, на цьому перелік питань, які хвилюють громадян, не обмежується.

Усі питання, які стосуються майна, пенсій, соціальних нарахувань та багато чого іншого, можна задати в моїй приймальні кожного дня.

У вашій приймальні працює щей пенсійна консультаці я. Чи багато людей звертаються з пенсійними питаннями і чи є результати вашої допомоги?

До громадської приймальні щодня звертається велика кількість людей з різними проблемами та скаргами. Ми проаналізували багато звернень з пенсійних питань та вирішили запровадити надання кваліфікованих пенсійних консультацій населенню. Нашою метою було проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи пенсійного законодавства, щоб допомагати нашим пенсіонерам захищати їхнє гарантоване право на отримання пенсії.

Через неправильно і невчасно нараховані пенсії, рівень недовіри до Пенсійного Фонду України зростає з року в рік. Це неприпустимо, коли людина тяжко працює все життя, а потім через помилку чиновника вимушена жити за копійки. Саме тому, всім, хто звертається по пенсійні консультації, надаються вичерпні відповіді з роз’ясненням норм чинного законодавства.

Завдяки нашій допомозі, вже понад 200 громадян отримали перерахунок пенсійних нарахувань. Деяким пенсіонерам вдалося збільшити розмір пенсій від 200 до 1000 гривень.

Кожен такий випадок – особиста перемога не тільки для киян, а й для мене, як народного обранця, оскільки ми разом відновлюємо довіру громади до інституту депутатства. А це, в свою чергу, крок до об’єднання суспільства на шляху до створення європейської України.

Яка ваша мета, як депутата Верховної Ради України?

Верховна Рада – це новий глобальний рівень допомоги громадянам України. Основні завдання депутата – це захист інтересів громадян, виконання їх доручень і розв’язання нагальних проблем. Я пишаюсь тим, що мені вдалось побудувати постійний конструктивний діалог з моїми виборцями. Депутат – це, в першу чергу, інструмент в руках людей для вирішення питань та проблем громадян. Тому головна моя мета залишається незмінною – це допомагати людям, працювати разом з ними та змінювати нашу країну на краще.

Дуже часто народні депутати обираються в парламент від округу, обіцяючи “золоті гори” виборцям, а потім навіть не з’являються там. Вони не бачать справжніх проблем громадян, живуть у своїй реальності.

Я пропоную інший формат роботи: говорити з виборцем, цікавитися його першочерговими потребами, а потім, в межах своєї компетенції та застосовуючи законні важелі впливу, задовольняти ці потреби. Тільки спілкуючись з громадою можна досягти результату та справжніх змін не тільки в Києві, а й в Україні загалом.

Терентьєв

Яку пораду ви можете дати тим, хто ще не вирішив, за кого голосувати?

У кожного з нас – свої мрії, своя мета і принципи. Ми всі підходимо до вибору по-різному. Але я завжди наголошую, що ми маємо приймати рішення, керуючись не емоціями, а розумом. Ми власноруч обираємо наше майбутнє. А отже, потрібно заздалегідь проаналізувати кандидатів, зробити власні висновки й вирішувати свідомо. Це рішення має бути зважене та остаточне, бо від цього залежить, яким буде наше життя та життя наших дітей. Серед безлічі кандидатів ми повинні обрати дійсно гідного представляти інтереси громадян у Верховній Раді України, а отже і формувати наше майбутнє. Вирішуйте свідомо, а головне – серцем і розумом.

Джерело

Next Post

"Ці гроші виділять на премії військовим": Зеленський скасував проведення параду на День Незалежності

Ср Лип 10 , 2019
Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про скасування військового параду на День Незалежності, а гроші, що зазвичай йдуть на його організацію, він запропонував передати на премії військовослужбовцям. Відповідну заяву Зеленський зробив у відеозверненні на сторінці у Facebook. За його словами, буде «новий формат», а гроші, які мали витратити на парад […]
Парад Крещатик

Можливо ви пропустили?