Інститут національної пам’яті подає апеляцію на рішення суду по проспектах Бандери і Шухевича у Києві

Український інститут національної пам’яті подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича, як тільки отримає повний текст рішення.

Як стало відомо ввечері 25 червня, cуд частково задовольнив позовні вимоги двох громадських організацій, скасувавши рішення Київради про перейменування проспектів Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича. Суддя – Чудак Олеся Миколаївна.

Перший заступник Голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак вважає, що внесок Степана Бандери, очільника українського визвольного руху, та Романа Шухевича, головнокомандувача Української повстанської армії, в боротьбу за державність і незалежність України був визначальним, а тому їх імена обов’язково мають бути увічнені в назвах вулиць столиці.

“Перейменування цих проспектів у Києві відбулося за встановленою законодавством процедурою. Питання розглядалось консультативно-дорадчою комісією, комісіями Київради, відбулося громадське обговорення, проголосували депутати. Відтак ми будемо оскаржувати дане рішення суду та загалом протидіяти будь-яким іншим можливим спробам реваншу проросійських сил в Україні”.

Джерело: Інформатор

Next Post

Софія Ротару стала хедлайнером Atlas Weekend

Ср Чер 26 , 2019
Українська співачка Софія Ротару безкоштовно виступить на відкритті фестивалю Atlas Weekend у Києві 9 липня.  Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook. За традицією фестивалю, в перший день вхід для гостей вільний. “Літо, літо аж за край, будемо танцювати, грай, музико, грай! Софія Ротару — хедлайнер Дня української музики 9 липня […]

Можливо ви пропустили?