“Київ зробив перший крок до електронних виборів”

25 червня в Kyiv Smart City Hub пройшов воркшоп “Громадський бюджет: як втілити ідею в реальність”. У заході взяли участь представники міської влади, члени команд проектів Громадського бюджету та кияни, які лише планують подати власні проекти.

Бюджет участі — це сучасний та ефективний інструмент покращення життя в місті, і кияни вже остаточно в цьому переконалися. Якщо в 2016-му на розгляд було подано 467 проектів, то цього року — 2119, тобто в 4,5 рази більше. До голосування, у якому взяли участь 191 714 громадян, було допущено 1578 проектів. З них перемогли 554 в найрізноманітніших сферах: освіті, охороні здоров’я, транспортній системі, безпеці, комунальному господарстві тощо.

Воркшоп, організований міською ініціативою Kyiv Smart City, був покликаний не лише підбити підсумки попередніх років, але й дати учасникам практичні поради стосовно того, як привести свій проект до перемоги.

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров поінформував про принципи роботи платформи «Громадський бюджет», координатор ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко — про  взаємодію громадськості та влади, співголова оргкомітету інформаційної кампанії Громадського бюджету Олексій Коваленко — про особливості проведення інформкампаній, автор 49 проектів-переможців Ярослав Федоренко розповів, як написати успішний проект, а автор одного з найуспішніших проектів Олег Мельник поділився секретом, як набрати максимум голосів. Також про те, як перемогти в Бюджеті участі, розказали Дмитро Бридня (проект смарт-вулиці на Татарці) та Марія Назарова (проект “РеаніМетро”).

Юрій Назаров, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА прокоментував: “Можливості Бюджету участі мають бути максимально якісними і доступними для всіх. Ми постійно працюємо над удосконаленням платформи. Дані голосуючих максимально захищені, а результати достовірні. Тому ми еволюційно прямуємо до впровадження електронного голосування. На прикладі Громадського бюджету можна побачити всі переваги цього сучасного та достовірного способу волевиявлення”. 

Ярослава Бойко, координатор ініціативи Kyiv Smart City: “Створення такого потужного інструмента змін, як Громадський бюджет, було б неможливим без тісної співпраці влади та бізнесу. Ми доклали максимум зусиль, аби зробити цю платформу зручною для користування, а сам сервіс — ефективним і прозорим. І мене дуже тішить, що він виправдав наші сподівання. Сьогодні ми бачимо сотні реалізованих проектів, які роблять життя у Києві кращим. Упевнена, що проведений нами воркшоп надихне його учасників на нові ідеї і до процесу прийняття рішень щодо розвитку столиці приєднається ще більше містян”.

Ярослав Федоренко, автор 49 проектів-переможців: “Ініціатива Kyiv Smart City є потужним рушієм позитивних змін у столиці. Завдяки електронній демократії та Громадському бюджету кожен житель міста може подати свій проект до Бюджету участі та отримати кошти на його реалізацію. Головне — грамотно оформити заявку й об’єднати навколо себе однодумців. Я з власного досвіду знаю, що в Києві багато активних людей, які готові підтримувати перспективні ідеї та брати участь у створенні smart-міста”. 

ДЖЕРЕЛО

Next Post

Вибори 2019: Одномандатний виборчий округ №211

Ср Чер 26 , 2019
Київ, Голосіївський район Кандидати виборчого округу номер 211 Андрійко Руслан Юрійович народився 19 липня 1986 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія […]
Верховная рада

Можливо ви пропустили?