Стала відома програма «КиївПрайду»-2019

Організатори КиївПрайду 2019 презентували програму заходів, запланованих на прайд тиждень.

Він розпочнеться 16 червня 2019 року, буде складатися з серії культурно-просвітницьких заходів і завершиться 22 червня 2019 року Маршем Рівності у центрі Києва, – передає Український кризовий медіа центр.

Гасло цьогорічного КиївПрайду – «Наша традиція – це свобода!».

«Цього року ми будемо багато говорити про поняття традиційних цінностей, про те, що українська ЛГБТ спільнота представлена також громадянами України, які мають такі ж права, як і інші громадяни. Намдуже шкода, що термін «традиційні цінності» набув негативних конотацій з активізацією ультраправих та консервативних рухів. Ми в ньому не вбачаємо нічого поганого. Тож ми будемо говорити про цінності, які об’єднують, є конструктивними та створюють щось нове», – підкреслила Софія Лапіна, голова PR-департаменту громадської організації «КиївПрайд».

Всі заходи прайд тижня будут поєднані єдиною темою «Свобода. Єдність. Боротьба». Усіх бажаючих організатори запрошують відвідати ПрайдХаус з аадресою вул. Набережно-Лугова, 8, IZONE. Там відбудуться кінопокази, дискусії, інтерактивні заходи, тематичні виставки, правозахисна конференція «Право на місто» та прем’єра документального фільма «Не ховай очей-2». «Цього року слово «свобода» викристалізувалось як важлива для України цінність.Іми вважаємо, що виборювати свободу для людини можна лише в єдності різних груп та різних людей. Тому цьогорічна програма присвячена не тільки правам людини, але і інклюзивності», – розповіла Анна Шаригіна, членкиня громадської організації «КиївПрайд»

Кульмінаційна подія прайд тижня – Марш Рівності, який відбудеться 23 червня. Для участі необхідно зарезервувати час з 8:00 до 15:00 (з урахуванням дороги). «Наразі ми очінуємо 10 000 учасників і учасниць на марші. Також ми ведемо переговори з Національною поліцією та КМДА погоджуючи заходи безпеки та маршрут», – зауважила Руслана Панухник, директорка громадської організації «КиївПрайд».

Next Post

ДТП в Києві з переворотом і загиблими: з'явилося відео з місця аварії

Сб Чер 15 , 2019
В суботу вранці, 15 червня, в Голосіївському районі Києва між станціями метро “Либідська” і “Деміївська” сталося жахливе ДТП, журналісти отримали перше відео з місця подій. Про це повідомляється на Facebook сторінці “dtp.kiev.ua”. Аварія сталася на шляхопроводі біля автовокзалу. На опублікованих фото і відео можна побачити, що легковий автомобіль перекинуло і […]
ДТП

Можливо ви пропустили?