Активісти влаштували акцію з димовими шашками біля оборонного заводу у Києві

Сьогодні, 12 червня, під будівлею заводу “Радар” ветерани АТО та громадські активісти провели акцію протесту.

Активісти вимагають покарати корумповане керівництво оборонного заводу, який входить до концерну “Укроборонпрому”, звільнити їх та притягнути до відповідальності.

“Вороніна у відставку! Досить розкрадань на оборонці! Завод “Радар” – не кормушка для керівництва!”, – скандували протестувальники.

Як повідомив кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій, протестувальники у кількості тридцяти осіб підтягнули до входу будівлі сміттєвий бак та закидали центральний вхід до заводу димовими шашками.

За словами протестувальників, керівництво заводу “Радар” замість того, щоб працювати на оборону держави, знищує підприємство та “наживаються” на ньому.

НАБУ фактично провалило розслідування про розкрадання на заводі, правоохоронці фактично покривають злочини керівника підприємства Володимира Вороніна і його заступників. Вороніну інкримінують розкрадання державних коштів, спроби продажу гуртожитку та незаконний відвід державної землі.

Нещодавно Солом’янський суд Києва зняв арешт з активів заводу, який був накладений за позов НАБУ. Правоохоронці фактично “зам‘яли” справу про можливе зловживання керівників “Радару” при укладанні договору про пайову участь в будівництві житлового комплексу на території заводу.

Окрім цього, за даними активістів, керівництво заводу вимагає хабарі з орендаторів їхніх приміщень, у тому числі з дитячих танцювальних гуртків.

Мешканці гуртожитку, який належить заводу, були присутні на акції проти Володимира Вороніна. Вони скаржаться, що їм постійно вимикають світло та воду з метою виселити жителів та продати його. Гуртожиток вже доведений до банкрутства.

Активісти повідомили журналістам, що будуть звертатись до Генеральної прокуратури та НАБУ з вимогами притягнути до відповідальності керівника заводу “Радар” Володимира Вороніна.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

Next Post

15 та 16 червня на ділянці вулиці Інститутської частково обмежать рух транспорту

Ср Чер 12 , 2019
Із 08:00 15 та 16 червня у зв’язку із виконанням робіт з улаштування нового асфальтобетонного покриття на вул. Інститутській від вул. Шовковичної до вул. Ольгинської буде частково обмежено рух транспорту. Про це повідомили у КК «Київавтодор». Комунальна корпорація «Київавтодор» просить водіїв із розумінням поставитися до тимчасових незручностей, пов’язаних зі виконанням […]

Можливо ви пропустили?