У Києві відкриють мурал із зображенням Петлюри

У Києві в середу, 22 травня, об 11:00 у Солом’янському районі відбудеться відкриття муралу із зображенням голови Директорії та головного отамана військ та флоту УНР Симона Петлюри.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як нагадали у Департаменті культури, в січні цього року зусиллями Київської міської державної адміністрації у столиці вперше встановили меморіал Симону Петлюрі – пам’ятний барельєф. Тому відкриття муралу із його зображенням – це ще один важливий крок на шляху увічнення творця української державності початку ХХ століття, ім’я якого стало одним із символів боротьби українців за свободу.

Місце проведення заходу: вулиця Зої Космодем’янської, 18.

22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, голови директорії Української Народної Республіки, головного отамана військ і флоту УНР Симона Петлюри, який став одним із провідних діячів Української революції 1917-1921 років.

Next Post

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

Ср Тра 22 , 2019
На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922 квадратних кілометри. Це досить унікальне місце з власною екосистемою. Яке воно, Київське море? Водосховище було створене у 1964 році, і про історію його виникнення поговоримо трохи далі. Водойма має 110 км в довжину і 12 […]

Можливо ви пропустили?