У Києві відкриють інтерактивну «екостежку»

У Голосіївському лісі в Києві 24 травня відкриють першу в Україні інтерактивну екостежку.

У лісі можна буде побачити чотири типи лісу: дубово-грабовий, буковий, сосновий та чорновільховий.

Як повідомили організатори, довжина екостежки – майже 3 кілометри. Мета проекту – показати, як використання екологічних засобів для миття врятує організми водойм від задухи, а відмова від пластику та поліетилену допоможе врятувати планету.

Маршрут приведе до Голосіївського струмка та ставка Дідорівки. Там можна буде дізнатися про водні екосистеми лісу і побачити найбільший дуб Голосіївського лісу. Його вік – понад 400 років, а діаметр стовбура перевищує 7 метрів. Також можна буде покрутити «колесо часу» і дізнатися, що відбувається з лісовими травами і деревами навесні, влітку, восени та взимку, порівняти розмах своїх рук із розмахом пташиних крил, а власні сліди зі слідами «лісових мешканців».

Київський парк «Голосіївський», де прокладено екостежку, – єдиний в Україні та один із кількох у світі національних парків, розташованих у межах великого міста.

Вхід до екостежки безкоштовний, проект створили за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів.

Next Post

Kyiv Art Week-2019 триватиме у столиці з 20 до 26 травня

Вт Тра 21 , 2019
20-26 травня у Києві триватиме четвертий міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Kyiv Art Week. Під час фестивальних заходів можна буде побачити низку інсталяцій і художніх спецпроектів у місті, ознайомитися із освітньою програмою, відвідати показ короткометражних фільмів про сучасне українське мистецтво і великий ярмарок галерей і арт-об’єктів Kyiv Art Fair, який відкриється 23 травня. […]

Можливо ви пропустили?