На Південному вокзалі Києва з’явилася величезна голова Гоголя

В ніч з 6 на 7 квітня 2019 на столичному Південному вокзалі “Укрзалізниці” встановили триметрову скульптуру Миколи Васильовича Гоголя.
Про це повідомили на сторінці Гогольfest в Facebook.
“Микола знає, що скоро в Маріуполі буде Гогольfest і з Києва туди відправиться магічна многоколесніца – кортеж з 10 карет плацкартних-купейних”, – сказано в повідомленні. Також повідомляється, що “Микола Васильович, як власник розуму незвичайного, відразу усвідомив, що пропускати таке – це довічне відкушування ліктів”. А тому Гоголь вирішив “заздалегідь на вокзалі появи цього дива чекати!”.
26 квітня голову відвезуть до Маріуполя на першому в Європі арт-поїзді. За словами організаторів, голову Гоголя зробили з перфорованого металу для перформансу на відкриття фестивалю в 2008 році художники Олексій Потрібний і Віталій Седоренко. Уже понад 10 років навколо голови розвивається власний пласт міфології фестивалю. Цього року угруповання фастівських художників “Colo team” на чолі з Антоном Штомпелі і Олександром Харченко переродили інсталяцію спеціально до Гогольфесту в Маріуполі.

Next Post

Kyiv Boryspil Express змінив розклад руху

Вт Кві 9 , 2019
Швидкісний потяг Kyiv Boryspil Express змінив графік руху з 31 березня. Про це повідомляє прес-служба аеропорту “Бориспіль”. Як і раніше, в аеропорт курсуватиме 27 поїздів, проте «Укрзалізниця» змінила час відправлення і прибуття більш ніж половини з них.   Post Views: 1 047
бориспіль

Можливо ви пропустили?