Парламентський Комітет із прав людини підтримує часткову легалізацію канабісу

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання медичного канабісу, що набрала на сайті парламенту понад 25 тисяч голосів. Петицію підтримали всі присутні члени комітету.

Про це йшлося на засіданні Комітету, передає «Громадське».

На засіданні вирішили створити робочу групу, до якої залучать представників інших профільних комітетів. Вона напрацьовуватиме проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу.

Також на Комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням розглянули можливість внесення змін до переліку наркотичних засобів, відповідно до якого використання канабісу в Україні заборонено в медичних і дослідницьких цілях. Тобто канабіс пропонують дозволити використовувати для лікування, при цьому він залишиться наркотичним засобом.

На засідання комітету також прийшли члени громадських організацій. Зокрема голова об’єднання «Афіна. Жінки проти раку» Ніна Резніченко зазначила, що канабіс може полегшити біль для онкохворих пацієнтів.

«У нашій спільноті за останні 2 роки померли більш ніж 55 жінок. З них щонайменш 8 жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу і виживали таким чином. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу», – зазначила Ніна.

Народний депутат Геогрій Логвінський вказав, що Комітет «готовий захищати непопулярні речі»:

«Головна мета, чому ми, члени Комітету, готові підтримати цю петицію, захищати непопулярні речі, це тому, що це порушення права люди нормально жити».

Next Post

Киянам обіцяють теплі вихідні

Чт Бер 21 , 2019
Жителям Київської області на вихідних обіцяють переважно суху погоду. У Київській області на вихідних без опадів, – пишуть УНН. “23 березня в Київській області хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м / с. Температура вночі 0-5 ° тепла, вдень 7-12 °. 24-25 березня. Без опадів, лише […]

Можливо ви пропустили?