Завершився етап подачі проектів Громадського бюджету-2020: зареєстровано 2208 проектів на суму понад 1 млрд гривень

6 березня 2019 року завершилася реєстрація проектів до Громадського бюджету-2020. Так, 802 команди подали 2208 проектів на суму 1 072 578 039 грн. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Найпопулярніші категорії – освіта (772 проекти) та громадянське суспільство (352 проекти). Комунальне господарство, енергозбереження – 212 проектів, спорт – 203, публічний простір – 145, культура, туризм – 139, безпека – 89, охорона здоров’я – 71, соціальний захист – 66, екологія – 60, IT (інформаційні технології) – 36, дороги, транспорт – 31, інше – 28. Серед районів, мешканці яких подали на розгляд проекти Громадського бюджету, лідирує Дарницький, а найменше проектів подали з Печерського району міста», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, така активність киян була прогнозована.

«Для нас такий ажіотаж був очікуваним. Це лише підтверджує ефективність моделі бюджету участі, яка розвивається у Києві силами громадськості та міської влади, що її підтримує. Модифікована електронна система Громадського бюджету підтримує створення команд і об’єднання активістів навколо проектів. Це формує зріст долучення мешканців міста до ГБ і його розвиток. До кінця голосування за проекти ми очікуємо, що в команди проектів об’єднаються десятки тисяч досвідчених, небайдужих громадян, а за процесом слідкуватиме понад 1 мільйон киян, із яких не менше 200 тисяч візьме участь в електронному голосуванні», – зауважив перший заступник голови КМДА.

Next Post

Поліція відкрила кримінальні справи після сутичок з Нацкорпусом в Києві і Черкасах

Нд Бер 10 , 2019
оліція порушила кримінальну провадження проти членів “Національного корпусу” і “Національних дружин”, які влаштували 9 березня зіткнення з правоохоронцями в Києві і Черкасах. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі. Правоохоронці відкрили справи по відразу за двома статтями КК України. “Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу – за насильство щодо […]

Можливо ви пропустили?