У Києві покажуть виставу “Номери” за мотивами п’єси Олега Сенцова

У Києві пройде другий показ однієї з найгучніших прем’єр сезону – “Номери” за мотивами однойменної п’єси Олега Сенцова.
Вистава відбудеться 31 березня на Сцені 6 о 19:00 в приміщенні Довженко-Центру (вул. Васильківська, 1), – повідомляє Сегодня.
Режисер-постановник – Тамара Трунова. Вона є однією з найяскравіших представниць сучасної української театральної сцени. Трунова ставила вистави не тільки в Україні, а й у Великобританії. Лауреат фестивалю британської драми “Taking the Stage”. У 2018 року провела постановку п’єси Наталії Ворожбит “Погані дороги”.
“Номери” – це історія про суспільство, яке живе в обмеженому покинутому світі, в якому кожен сам по собі. У постановці дія відбувається в старому цирку, який забув про своє призначення, і існує за інерцією, не помічаючи власної мутації.
Це не просто антиутопія, а пророча п’єса, сюжет якої безпосередньо пов’язаний з долею її автора. Вже майже 5 років Олег Сенцов сидить в російській в’язниці.
Український режисер був заарештований навесні 2014 року, незабаром після анексії Криму. Суд Російської Федерації незаконно засудив його до 20 років позбавлення волі. Свою п’єсу Сенцов закінчував уже в тюрмі.
В ролях: Римма Зюбіна, Андрій Ісаєнко, Анна Кузіна, Валерія Ходос, Христина Синельник, Вікторія Авдєєнко, Віталій Ажнов, Володимир Кравчук, Миру Жучкова, Дмитро Олійник, Руслан Коваль і Марія Заніборщ.
Проект реалізований компанією 435 FILMS за підтримки Українського культурного фонду. Адреса: вул. Васильківська, 1 (Сцена 6, в приміщенні Довженко-Центру).

Next Post

Будинок Грушевського. Музей, який потрібно відвідати хоча б один раз в житті

Пт Бер 1 , 2019
Михайло Грушевський. Варто лише промовити це ім’я, і уява малює літнього чоловіка з ошатною бородою, його монументальний твір «Історія України Руси», революційні універсали УНР. Проте, цікаво дізнатись про Михайла не лише в контексті його ролі в українській історії, але і як про звичайну людину. Чоловіка, що мав родину, друзів, затишний будинок. Для […]

Можливо ви пропустили?