У столиці покажуть «Глянцевих Мадонн»: вхід вільний

27 лютого у Lera Litvinova Gallery відбудеться відкриття персональної виставки Артема Андрійчука (Kaffelman) «Persons. Glazed Madonnas». 

Багаторічний проект «Persons. Glazed Madonnas» репрезентує серію картин із зображенням голів жінок зі схожим типом зовнішності та подібним виразом обличчя. Серія полотен є своєрідною іронією автора щодо свідомої однотипності людей – зображені обличчя навмисне не відображають характеру, емоцій та індивідуальності. Про свідоме позбавлення унікальності свідчить і однакове в усіх композиціях трактування очей, закритих мозаїкою з битого скла. Такий прийом остаточно уніфікує образи і вказує на відсутність будь-якої прив’язки до портретності.

– Сучасне суспільство часто нав’язує стереотипні образи, до яких нібито всі повинні прагнути, втрачаючи при цьому свою індивідуальність. В пошуку ідеалу і намаганні стати схожими на когось люди забувають про власну унікальність та про свої справжні наміри. Створена Артемом Андрійчуком композиція відображає своєрідний парадокс розвитку індивідів, що полягає у їх прагненні думати поза рамками, обмеженому страхом показати своє справжнє «я», – розповідає куратор проекту виступає Леонора Янко

Серія полотен є своєрідною іронією автора щодо свідомої однотипності людей. Створена художником глянцева естетика, що імітує блиск полив’яної поверхні є черговий натяком на оболонку, поверховість, маску та вказує на експлуатацію суспільством візуально досконалих і недосяжних образів.

Коли: 28 лютого – 13 березня
Де: Lera Litvinova Gallery, вул. Набережно-Рибальська, 3.
Вхід вільний.

 

Джерело: Київ Вечірній

Next Post

Столичні трамваї змінять свій маршрут

Вт Лют 26 , 2019
У ніч проти 26, 27, 28 лютого та 1 березня зміни у роботі трамваїв 28 ,33 у зв`язку з ремонтом трамвайної колії на вул. Курнатовського – повідомляє КП “Київпастранс” З 00:01 до 05:00 рух трамваїв буде організовано так: – трамваї №28 від ст. м. Лісова до б-р Перова – трамваї […]
Трамвай-Киев

Можливо ви пропустили?