На Майдані Незалежності запалили «Промені Гідності»

Щорічна акція відбувається на Майдані з метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні

На Майдані Незалежності у місцях загибелі учасників Революції гідності ввечері 20 лютого запалили «Промені Гідності». Вони, за задумом організаторів цієї акції, символізують, душі загиблих.

Як повідомляє «Громадське», щорічна акція відбувається на Майдані з метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні.

Активіст Владислав Грезєв, який теж прийшов на Майдан, зазначив: «Дуже добре, що вдалося втілити знову ідею з «Променями Гідності» – це така можливість нагадувати такою візуальною частиною усім киянам, що тут відбулося п’ять років тому. І це символічна річ, яка має відбуватися щороку. Щойно була церемонія запалення цих променів, це було дуже зворушливо».

Також на Алеї Героїв Небесної сотні зібрались десятки людей: вони приносили квіти та лампадки до рукотворного меморіалу на Алеї. Пам’ять загиблих вшанували молебнем, який провели у капличці, розповіла журналістка з місця подій.

«Сьогодні вітали з перемогою. А я кажу: яка перемога? Перемога була 21-22 (лютого), а 20-го був ще шок від стількох смертей, коли люди падали біля тебе, коли їх носили повз тебе, і то була дуже сумна, жахлива дата» – згадує учасник Революції гідності Олександр.

 

Джерело: Главком

Next Post

У Києві сьогодні футбол: метро працює на годину довше

Чт Лют 21 , 2019
Київський метрополітен» нагадує, що сьогодні у столиці футбол! Грають “Динамо” й “Олімпіакос”. 21 лютого з 21 до 22 години не працюватиме станція метрополітену «Олімпійська», а станції «Площа Льва Толстого» зачиняється на вхід, «Палац спорту» – на вихід. Джерело: Вечірній Київ Post Views: 804
метро

Можливо ви пропустили?