У Києві суд арештував 10 ЖК-самобудів Войцеховського

Печерський суд арештував 10 ЖК-самобудів Войцеховського. Інвестори бояться, що будинки з їхніми квартирами можуть перепродати.

Про це пише “Хмарочос”.

Печерський районний суд наклав арешт на 14 незаконно збудованих об’єктів, зокрема 10 житлових комплексів групи компаній «Укогруп», яку очолював забудовник Анатолій Войцеховський.

В ухвалі суду загалом перераховується 40 об’єктів, які впродовж 2012-2014 років почала будувати група «Укогруп» на незаконно зайнятих земельних ділянках. Деякі з них, як ЖК «Перлина Троєщини», депутати Київради намагаються легалізувати.

Арешт накладено на такі 14 об’єктів незаконної забудови:

1. ЖК «Нова Хвиля», по вул. Харківське Шосе, 15-А
2. ЖК «Милославський», вул. Милославська, 31-Вв
3. ЖК «Совські Ставки», вул. Кіровоградська, 70
4. Відділ продажу ЖК «Совські Ставки»
5. ЖК «Синьоозерний», на перетині проспектів Правди та Гонгадзе
6. Відділ продажу ЖК «Синьоозерний»
7. Офісний центр «Домініон», по вул. Ушинського, 40
8. ЖК «Флагман» по вул. Лобачевського, 7в
9. ЖК «Родинний Затишок» по бульвару Гашека, 20,22,24
10. ЖК «Олімпійське містечко», ЖК «Панорамне містечко», ЖК «Панорамний» (наразі – «Деміївський квартал») по вул. Ракетній, 24
11. ЖК «Східна Брама» по вул. Світлій, 3
12. Відділ продажу ЖК «Східна Брама»
13. ЖК «Сосновий Бір» по вул. Олевській
14. ЖК «Науковий» по вул. Петропавлівській, 40

Печерський суд ухвалив передати об’єкти Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Станіслав Мисливський, голова ЖБК, який оперує однією з секцій незавершеного комплексу «Сосновий Бір», повідомив «Хмарочосу», що арешт на ці об’єкти було накладено ще 2015 року, а зараз передали АРМА, що викликало паніку і шок серед інвесторів.

За його словами, агенство не вкладає кошти у консервацію недобуду, і водночас може оцінити будинок і продати його разом з усіма купленими квартирами. Він записався на прийом до АРМА на 27 лютого.

2018 року міська адміністрація презентувала дорожню карту легалізації будинків Войцеховського. Як стверджує Мисливський, об’єднання інвесторів ЖК «Сосновий Бір» увійшло у топ-5 пілотного проекту КМДА з узаконення недобудов.

Зараз інвестори скидаються грошима на завершення будівництва.

За словами Мисливського, за два-три місяці розраховували повністю завершити квартири другого під’їзду. Решту робіт і благоустрій території – до кінця року. Сам Мисливський зживе поруч – знімає квартиру.

До «Укогруп» входили компанії «УКО-Капітал», «УкоінвестБуд», «Мега-Сіті», «Мегаполісбуд», «Еверест Плюс» – загалом понад 60 компаній.

Слідство встановило, що Войцеховський та його співучасники самовільно захопили земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів. Деякі квартири повторно продавали різним інвесторам.

У 2016 році проти Войцеховського арештували, але потім відпустили під заставу 14 мільйонів гривень.

Next Post

В аеропорту Борисполя в Україну не пустили 35 ізраїльських туристів

Ср Лют 20 , 2019
В аеропорту Борисполя не пустили в Україну 35 ізраїльських туристів, їх екскурсовода депортують. У вівторок, 19 лютого, близько 35 ізраїльтян, які прибули до Києва ранковим рейсом компанії “Ель-Аль” не пройшли паспортний контроль в аеропорту Бориспіль. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці користувача Edward Doks. Серед тих, кого не допустили в Україну, […]
Аэропорт Борисполь

Можливо ви пропустили?