В столиці прокладуть веломаршрут між Європейською та Львівською площами

У Києві з’явиться пішохідно-велосипедний туристичний маршрут, який об’єднає Львівську та Європейську площі. Про це у програмі «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Від Львівської площі Пейзажною алеєю до сходів, які здали в експлуатацію минулого року, виходимо через Андріївський узвіз і йдемо через Алею художників, виходимо під фунікулером до пам’ятника Володимиру. Далі вже проходимо саме новим об’єктом – пішохідно-велосипедним мостовим переходом – і виходимо до Арки Дружби народів, а зовсім поряд із нею – Європейська площа», – розповів Олександр Спасибко.

За його словами, об’єкт включає два оглядові майданчики, обладнані скляною підлогою.

«У перильну огорожу вмонтують світло. У майбутньому цей об’єкт буде обладнано ліфтом, який буде біля сходів до пам’ятника Магдебурзькому праву і підніматиме на перший оглядовий майданчик», – зазначив заступник голови КМДА.

На сьогодні уся проектна документація розроблена і погоджена з істориками та екологами.

«Вартість мостового переходу складатиме 260 мільйонів гривень», – додав Олександр Спасибко.

За його словами, на цьому об’єкті ніяких автомобілів не буде. Лише технологічний транспорт для прибирання снігу тощо.

 

Джерело: Budport.com.ua

Next Post

Увірветься відлига: синоптики уточнили прогноз по Україні

Вт Січ 29 , 2019
У вівторок, 29 січня, в Україні в західних, північних, центральних та Одеській областях місцями очікується невеликий сніг з дощем, на решті території без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний і південно-східний, 5-10 м / с, повідомляє Укргідрометцентр. Температура в східних областях і на […]
Киев Снегопад

Можливо ви пропустили?