Супрун анонсувала оголошення епідемії кору

МОЗ уже скоро може оголосити епідемію кору в Україні.

МОЗ найближчим часом може оголосити епідемію кору в Україні. Про це заявила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун після засідання уряду в середу, пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, Міністерство охорони здоров’я до кінця тижня підготує документи для скликання спеціальної комісії з розгляду питання необхідності оголошення епідемії кору в Україні. “Міністерство охорони здоров’я не оголосило епідемію: зараз є спалах кору. Ми зараз дивимося, які є показники, чи перейде вона (кір – прим. Ред.) На рівень епідемії”, – сказала Супрун.

За її словами, для того, щоб оголосити епідемію, необхідно підтвердження ряду показників, серед яких не тільки рівень захворюваності та смертності. Також Супрун зазначила, що рішення про оголошення епідемії приймає спеціальна комісія. “Щоб оголосити епідемію ми повинні скликати спеціальну комісію, яка це буде робити. Ми до кінця тижня збираємо всі юридичні документи, щоб могли зібрати цю комісію і розглянути, час уже оголошувати епідемію”, – додала в.о.міністра.

За словами Уляни Супрун, в разі оголошення епідемії у міністерства є більше повноважень із закупівлі більшої кількості вакцин, розширення списку осіб, які можуть отримувати вакцину.

Українські лікарі не випадково говорять саме про епідемію. У перші два тижні року в країні понад тисячу нових випадків захворювання. Для порівняння: за весь минулий рік менше п’яти тисяч.

Next Post

На станції метро “Золоті ворота” у Києві відбувається виставка видатної української художниці Марії Примаченко

Ср Січ 23 , 2019
На станції “Золоті ворота” відзначать День соборності України та 110 років художниці Марії Примаченко. Про це з місця подій повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа. Сьогодні, 23 січня, з 11:00 у вестибюлі станції метро “Золоті ворота” відбувається відкриття освітнього художньо-документального проекту до 110-річчя української художниці Марії Примаченко та Дня соборності України – “Жіночий вимір: […]

Можливо ви пропустили?